KADIN KURSİYERLERDEN EL EMEĞİ ‘’AYVA REÇELİ’’

KADIN KURSİYERLERDEN EL EMEĞİ ‘’AYVA REÇELİ’’

Pamukkale ve Merkezefendi Halk Eğitim Merkezleri Müdürlükleri işbirliği ve desteği ile, Pasvak Merkezefendi ve Bağbaşı tesislerinde açmış olduğu aşçı yardımcısı kurslarının meyvelerini almaya başladı.

Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK); aynı zamanda bir eğitim vakfı olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Pamukkale ve Merkezefendi Halk Eğitim Merkezleri Müdürlükleri işbirliği ve desteği ile, Pasvak Merkezefendi ve Bağbaşı tesislerinde açmış olduğu aşçı yardımcısı kurslarının meyvelerini almaya başladı.

22 Kasım tarihinde başlatılan ve haftanın 4 günü süren kurslar, Mart ayına kadar devam edecek. Neredeyse tamamını kadın kursiyerlerin oluşturduğu kurslarda meslek sahibi olmak isteyen kursiyerler, hem farklı yemekler öğreniyorlar, hem de PASVAK personeline yardımcı oluyorlar. İŞKUR destekli kurslardan günlük ücret alan kadınlarımız ev ekonomisine de böylece desteksağlamış oluyorlar.

Kurs başladığı günden beri aynı mutfağı paylaşankadın kursiyerler ve PASVAK personeli rengi, kokusu ve kıvamıyla kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan ‘’Ayva Reçeli’’ ‘ni birlikte yaptılar. El emeği reçeller PASVAK’ın sıcak yemek yardımı ulaştırdığı evlere dağıtılacak. Kadın kursiyerler için ilk olan bu durum, onları daha bir mutlu etti. Ayva bağışı yapan bağışçılarımıza, ayva reçelini yapan kadın kursiyerlerimiz ve PASVAK personelimizin ellerine emeklerine sağlık,  teşekkür ederiz.