Kadın hakları yeniden yapılandırılmalı

Kadın hakları yeniden yapılandırılmalı

İyi Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle yaptığı açıklamada" Geleceğimizi kadınların her alanda olduğu bir anlayışla tekrardan yapılandırmak zorundayız." dedi.

Kadına yönelik şiddetin had safhada olduğu ülkemizde bunu engellemek adına tüm çalışmaları bir an önce hayata geçirmek ve İstanbul Sözleşmesine dikkat çeken Akışık, “Toplumsal eşitliğin günümüz Türkiye’sinde konuşulan bir konu olması ne kadar acı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce kadına verdiği değeri görememek, batı medeniyetlerinin bile bizden öğrendiği kadın haklarını uygulayamamak, günümüzde halen daha utanç ve acı veren olayları haberlerde görmek ne kadar utanç verici.

Eğitimde, işgücünde bölgesel ve yöresel gelişmişlikte kadının yerinin apayrı olması gerekirken kadınları halen daha topluma kazandırmak için uğraşmak bu ülkenin ayıbıdır.

"Kadına yönelik şiddet hayatımızdan çıkmalı"

Ülkemiz olarak tüm geleceğimizi kadınlarımızın üzerine inşa etmenin vakti geldi de geçiyor bile. Bu anlayışın temelinde de kadın ve erkeğin hak, özgürlük, fırsat ve temsilde eşitliğini sağlamak olmalıdır. Kız çocuklarımızın nitelikli eğitime kavuşması, iş yaşamında kadınların söz sahibi olmaları en önemlisi ülkemizin geleceğinde siyaset yaparak söz sahibi olmaları için önemli adımların bir an önce  atılması gerekiyor.

Her şeyden önce yaşam hakkı ile ilgili bir mesele olan, kadına yönelik şiddeti ise hayatımızdan tamamen çıkarmak zorundayız. Bu yöndeki çabalarımızı, uluslararası alandaki taahhüdümüz olan 'İstanbul Sözleşmesi' ile güvence altına almak vazgeçilmez bir unsurdur.

Tüm bu İYİ dileklerimizin bir an önce hayata geçirilmesi dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Gününü kutlarım. İYİ varlar, İYİ ki var olacaklar.