KA-DER, Kadınların hayatına Değiniyor

KA-DER, Kadınların hayatına Değiniyor

Kısa adı KA-DER olan Kadın Adayları Destekleme Derneği tarafından Türkiye genelinde siyasi partilerdeki kadın adayların desteklenmesi amacıyla kurulan, ancak son zamanlarda kadınlara yönelik…

Kısa adı KA-DER olan Kadın Adayları Destekleme Derneği tarafından Türkiye genelinde siyasi partilerdeki kadın adayların desteklenmesi amacıyla kurulan, ancak son zamanlarda kadınlara yönelik taciz, öldürme gibi olayların artmasına tepki verilmesi, kadınların istihdamı konusundaki çalışmaların desteklenmesi için geniş bir yelpazeye dağılan çalışmaları destekleyen platforma dönüştürülen dernek, Denizli Temsilcisi Gülnur Oymak başkanlığında çok güzel çalışmalara imza atıyor.

Merkezi İstanbul’da olan ve İzmir şubesine kayıtlı Gülnur Oymak’ın ilimizde Temsilci olduktan sonra, sosyal hayatımıza parmak basan Denizlili kadınlarla birlikte çeşitli etkinliklere imza atan Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) son olarak Baklan belediyesi tarafından kadın girişimcilere yönelik çalışmalara katkı sağlamak için, Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ile sözleşme imzalayarak, Baklanlı kadınların hayatlarına girdi.

DENİZLİLİ BELEDİYELER DESTEK VERDİ

 Bugüne kadar KA-DER çalışmalarına destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezfendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Babadağ Belediye Başkanı Atlı oldu. Belediye başkanları, bulundukları merkezlere kadınlara yönelik çalışmaların desteklenmesi konusunda yardımcı olacaklarını belirterek, KA-DER tarafından getirilen projelerin de destekleneceğini sözleşmeyi imzalayarak deklare ettiler.  

BAKLAN BELEDİYESİ TAM DESTEK VERDİ

Konu hakkında ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren KA-DER Denizli temsilcisi Gülnur Oymak, “Hedefimiz özellikle çalışan kadınlar olmak üzere tüm kadınlara yönelik çalışmalara destek vermekteri. Siyasi bir amaç olarak kurulmasına rağmen, bütün kadınlarımızı kapsayan bir çalışma içindeyiz. Son olarak, KA-DER Kadın Dostu Kent taahhütnamesini Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever'de imzaladı. Baklan'nın çalışkan ve üretken kadınlarına belediye başkanı Yusuf Gülsever 'in desteğiyle kurulan Bakova büyük imkanlar sunuyor. Baklanlı bayanlar, bu kooperatif aracılığı ile evlerinde ve kooperatif bünyesinde ürettikleri sebzeli makarna türleri, gulitensiz makarna, turşular, reçeller, haşhaş ezmesi, susam ezmesi, tarhana, pekmez, sirke çeşitleri, badem, tarımsal ürünler vs. yakında satışa sunacaklar. Baklanlı kadınlar hem ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar, hemde gelir elde edip, meslek sahibi olacaklar. Bunların geleneksel oluşturulacak el emeği pazarlarının oluşturulmasını istiyoruz. Türk Kadınlar Konseyi Derneği olarak bizlerde kendilerine her konuda destek vereceğiz. Sosyal hizmetler uzmanı götüreceğiz. Kadınlara eğitimleri ile ilgili sosyal destek sağlanmasını, kadın hakları, çocuk hakları gibi eğitim vereceğiz” dedi.