İyi Parti’den muhteşem kutlama

İyi Parti’den muhteşem kutlama

İstiklal Marşı’nın kabulünün ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde bir dizi etkinlik düzenleyen İyi Parti Denizli Teşkilatı, sanatçıların da katıldığı muhteşem bir gösteri ile yıldönümünü kutladı.

İyi Parti Denizli İl Teşkilatı tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. Yıldönümü ile Çanakkale Zaferi’ni n 107. yıl dönümlerini birleştirerek muhteşem bir kutlama düzenledi. Yerel sanatçıların drama oyunları ile genç öğrencilerin şiirleri ve yine sanatçıların türküleri birleşince, siyasi etkinlik olmaktan çıkarak, muhteşem bir anma gününe dönüşen kutlama programı sonunda katılımcılara “Üzüm Hoşafı” dağıtıldı. Tarihçiler ve edebiyatçı öğretmenler tarafından ise Çanakkale Zaferi ile İstiklal Marşı konusunda bilgiler verildi.

İstiklal Marşı’nın çok zor şartlar altında yazıldığını ve Türk Milletine ilham ile güç verdiğine değinen il başkanı Raziye Akışık, “Bu Cumhuriyet bu günlere kolay gelmedi. Maddi ve manevi bütün gücünü ortaya koyan Türk Milleti, büyük bir savaş sonrasında Çanakkale geçilmez dedirten bir destan yazdı. Savaş sırasında tayın yerine üzüm hoşafını kendisine katık yaptı. İstiklal Marşı ile yüreklerine yerleşen vatan sevdasını ateş topuna çevirdi. Bu gerçekleri bugün görmemezlikten gelenler var. Ne mutlu türküm diyene” diyerek, “aziz şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi

Daha sonra gençlerin okudukları şiirler ile sanatçıların türküleri geceye renk kattı. Parti eğitim gurubu tarafından düzenlenen dramalar ile katılımcılara hüzün dolu tarihi günler yaşattı.