İYİ PARTİ’DE ÖZER TUNÇTÜRK İL BAŞKANI SEÇİLDİ

İYİ PARTİ’DE ÖZER TUNÇTÜRK İL BAŞKANI SEÇİLDİ

Delege seçimlerinden itibaren bir proje olarak ortaya çıkartıldığı iddia edilen İyi Parti kongreleri, Özer Tunçtürk’ün İl Başkanı seçilmesi ile tamamlandı. Tunçtürk 390 oy alarak İl başkanı seçildi 

İyi Parti’de Mahalle delege seçimlerinden itibaren tabanın memnun olmadığı kongre süreci bugün yapılan İl Başkanlığı kongresi ile tamamlandı. Beklenildiği gibi Özer Tunçtürk 390 oy alarak il başkanı seçildi. 

Her iki başkan adayının “üç milletvekili çıkartacaklarına ilişkin” konuşmalarında “Birlik, beraberlik” mesajı vermeleri partililer tarafından büyük alkış aldı. Başkan adayları İyi Parti’ye Denizli’de birinci parti yapacakları sözünü verdiler. 

İyi Parti 3. Olağan İl Kongresi bugün Merkezefendi Kültür Merkezi’nde saat 11.00'da başladı.  Kongrede İl başkan adayı olarak Özer Tunçtürk ve Zafer Kaplan yarıştı. 630 delegenin olduğu seçimde Özer Tunçtürk 390 oy alarak yeni İl Başkanı oldu.

MKM’de  yapılan kongrede mevcut il Başkanı Raziye Akışık aday olmazken, Milletvekili Yasin Öztürk tarafından desteklenen Özer Tunçtürk ile Zafer Kaplan yarıştılar. Kongrede oy verme işlemi erken saatlerde başlatıldı. 3 sandıkta 630 delege sandığa gitti. Seçim saat 17.00'da sona erdi.  Sandıkların kapatılmasının ardından yapılan sayım sonrasında 390 delegenin oyunu alan Özer Tunçtürk yeni başkan oldu. Kaplan ise 211 oy aldı.