İYİ PARTİ TABANI ZAFER KAPLAN’I İSTİYOR

İYİ PARTİ TABANI ZAFER KAPLAN’I İSTİYOR

Ocak ayında İl Kongresini yapmaya hazırlanan İyi Parti’de, siyasi arenada çok iyi tanınan Zafer Kaplan’ın ismi sık geçmeye başladı. Siyasi kulislerde, tabanın Kaplan’a sıcak baktığı konuşuluyor

İyi Parti Denizli teşkilatlarında kongreler tamamlandıktan sonra 8 Ocak tarihinde yapılacak olan İl Başkanlığı kongresi için Özer Tunçtürk’ten sonra Zafer Kaplan’ın ismi geçmeye başladı.  Parti tabanının son aylardaki parti içi gelişmelerden rahatsızlık duyduğu için; MHP bünyesinde başarılı il başkanlığı yapan, daha sonra köşesine çekilen Zafer Kaplan’ın il başkanlığına sıcak baktığı belirtiliyor.

Konu hakkında Zafer Kaplan, sessizliğini korurken; İyi Parti ve Kaplan’a yakın siyasi kaynaklar İyi Parti’nin seçimlere güçlü bir şekilde girmesini için tecrübeli bir ismin il başkanı olması yönünde çalışmalar yapıldığını belirttiler. İyi Parti kurmaylarının, tabanın sesini dinleyerek Zafer Kaplan’a sıcak baktıkları ileri sürülüyor.

İyi Parti ve Zafer Kaplan’a yakın kaynaklar kulislerde; ”İyi Parti iktidar namzedi bir siyasi güç konumuna geldi. İlimiz Denizli’de çok iyi bir oy potansiyeli var. Bu potansiyelin harcanmaması ve en az iki milletvekilinin çıkarılabilmesi, genel seçimlerin ardından yapılacak olan yerel seçimlerde belediyelerin kazanılmasına yönelik çalışmalarda, güçlü ve tecrübeli bir il başkanı bünyesinde güçlü bir il yönetiminin bulunması gerekiyor. Zafer Kaplan ismi bu arayışlar içinde ortaya atıldı. Kendisi MHP bünyesinde il başkanlığı ile seçimlere girmiş birisidir. Tecrübesi vardır. Onun varlığı, aynı zamanda MHP ve Ak Parti’ye de darbe olacaktır” yorumunu yapıyorlar.  

Hala sessizliğini koruyan Zafer Kaplan’ın nasıl hareket edeceği merak ediliyor.