İYİ Parti İl Başkanı Özer Tunçtürk görevinden istifa etti

İYİ Parti İl Başkanı Özer Tunçtürk görevinden istifa etti

Genel seçimlerden bu yana çalkantılar içinde olan İyi Parti'de İl Başkanı Özer Tunçtürk, görevinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa şaşkınlık yarattı.

Denizli’de Ocak ayında yapılan il kongresinde İYİ Parti İl Başkanı olarak seçilen Özer Tunçtürk, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Yaklaşık 7 aydan bu yana il başkanlığını görevini yürüten Tunçtürk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da “Bu gün itibari ile İYİ Parti Denizli il Başkanlığı görevinden ayrılmış bulunmaktayım. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verdi.

PARTİDE ÇALKANTILAR VARDI

Öte yandan, 14 Mayıs Genel Seçimleri sonrası parti bünyesinde meydana gelen olumsuz gelişmeler ile parti yönetimi içerisinde çalkantılar meydana çıkmıştı. Hatta seçimlerin hemen arkasından Başkan özer Tunçtürk tarafından parti yönetimindeki bazı isimler görevlerinden el çektirilmiş, bazı başkanlıklar değiştirilmişti. Bunun üzerine, partinin kurucularından ve önde gelenlerinden etkili isimlerin il yönetimi içindeki destekçilerinin ayıklandığı konuşulmuş, bazı kesimler milletvekili Yasin Öztürk’ün bilgisi doğrultusunda istifaya zorlandığı iddia edilmişti.