İSTİHDAM TEŞVİKLERİ EĞİTİMİNDE BULUŞTULAR

İSTİHDAM TEŞVİKLERİ EĞİTİMİNDE BULUŞTULAR

İnsan kaynakları yöneticileri ve mali müşavirler, Sosyal Güvenlikte Yeni Uygulamalar ve Güncel İstihdam Teşvikleri Eğitimi’nde buluştu.

MALİ MÜŞAVİRLER ve İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİCİLERİ, İSTİHDAM TEŞVİKLERİ EĞİTİMİNDE BULUŞTU

İnsan kaynakları yöneticileri ve mali müşavirler, Sosyal Güvenlikte Yeni Uygulamalar ve Güncel İstihdam Teşvikleri Eğitimi’nde buluştu.

Denizli’de Kayıtlı İstihdamın Teşviki İçin Güçlü Diyalog ve Yenilikçi Yaklaşım Projesi kapsamında 19 Haziran Pazartesi günü Denizli Dedeman Park Otel’de düzenlenen Sosyal Güvenlikte Yeni Uygulamalar ve Güncel İstihdam Teşvikleri Eğitimi’nin açılış konuşmasını Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Horzum yaptı.

Katılımcıların çoğunluğunu mali müşavirler ve insan kaynakları yöneticilerinin oluşturduğu eğitimde Keçeci, Denizli sanayisinin istihdam anlamında önünü açacak olanlar, sanayicilerimizi yönlendirecek olanlar sizlersiniz diyerek personel yöneticileri ve mali müşavirlere seslendi. Yürütülmekte olan Avrupa Birliği projesi vesilesiyle pek çok istihdam teşvikinin varlığından haberdar olduklarını belirten Keçeci, farkı farklı Bakanlıklar ve kurumlarca verilen teşviklerin bu denli dağınıklığının hem insan kaynakları yöneticilerini hem de mali müşavirleri yorduğuna değindi.

Açılış konuşmalarının ardından programın ilk bölümünde katılımcılara seslenen SGK İşverenler Daire Başkanlığından Sosyal Güvenlik Uzmanı Emre Solak, yeni sosyal güvenlik uygulamaları, yeni sosyal sigorta işlemleri yönetmeliği taslağı, sosyal güvenlik yapılandırma işlemleri, muhtasar ve prim hizmet beyannamesi uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Programın ikinci bölümünde konuşan Pamukkale Üniversitesinden Prof. Dr. Oğuz Karadeniz; kayıtlı istihdam teşvikleri, sosyal sigorta prim teşvikleri, KOSGEB nitelikli istihdam teşviki ve iş sağlığı ve güvenliği teşvikleri konusunda bir eğitim sundu.

Düzenlenen eğitim programının ardından katılım sertifikalarını alan katılımcılarla iftar yemeğine geçildi.