İSTANBUL’DA BÜYÜK BULUŞMA ile GUINNESS REKORU
Parkinson hastalarının bir araya gelerek 2014 yılında kurduğu Beyin Pili Hastaları Derneği, Parkinson hastalarını beyin pili ile tedavi konusunda bilgilendirmek amacı ile 6 Nisan’da İstanbul’da…
Parkinson hastalarının bir araya gelerek 2014 yılında kurduğu Beyin Pili Hastaları Derneği, Parkinson hastalarını beyin pili ile tedavi konusunda bilgilendirmek amacı ile 6 Nisan’da İstanbul’da Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde bir sempozyum düzenliyor.
Medipol Mega Üniversite Hastanesi ve Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda gerçekleşecek olan ve tüm Türkiye’deki Parkinson hastalarının katılabileceği sempozyumda, dünyaca ünlü uzmanlar, beyin pili ile tedaviye yönelik çok değerli bilgileri hastalar ile paylaşacaklar.
Türkiye’de 150 bin Parkinson hastası bulunduğuna dikkat çeken BeyPilDer Başkanı Av. Ahmet Metin, “Parkinson hastaları tedavi konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıkları için sosyal yaşamlarını kısıtlıyorlar. Beyin pili tedavisi mevcut ve uygulanan bir tedavidir. Bu sempozyumu hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmek, farkındalık yaratmak amacı ile düzenliyoruz. Buradan açık çağrıda bulunarak, tüm Parkinson hastalarını sempozyuma davet ediyoruz.” dedi.
UZMAN İSİMLERDEN DEĞERLİ BİLGİLER
Yurt dışından ve Türkiye’den beyin pili tedavisi konusundaki uzman isimlerin konuşmacı olarak katılacağı sempozyumda “Beyin Pili Nedir ve Nasıl Çalışır?”, “Dünden Bugüne Beyin Pili Tedavisi”, “Beyin Pili Tedavisine Uygun Hasta Kimdir?”, “Beyin Pili Ameliyatı Esnasında Yaşananlar”, “Beyin Pili Sonrası Yaşam” konuları detaylı olarak ele alınacak.
Sempozyuma, yurt dışından ve Türkiye’den beyin pili tedavisi konusundaki uzman isimler Prof. Dr. M. Cenk Akbostancı (Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi), Op. Dr. Ahmet Tulgar Başak (Medipol Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı), Dr. Alberto R. Bona (IRCCS Istituto Galeazzi di Milano Nöroşirurji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi), Dr. Binith Cheeran (St Georges University of London Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi), Prof. Dr. Selim Selçuk Çomoğlu (Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Klinik Şefi ve Başhekim), Pedro Rebelo (Oxford University Hospital Beyin Pili Programlama Uzmanı).
Sempozyumda konuşacak uzmanlardan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh, “Beyin pili ameliyatı ile yaşamın saatini geri almak mümkün!” diyerek konuya ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Beyin pili, beynin iç kısımlarının elektriksel uyarımını sağlar. Dünyada ilk kez 1986’da uygulanmaya başlayan beyin pilleri ülkemizde 1990’lı yıllarda kullanılmaya başlanmıştır. Ameliyat sonrasında hastalar çarpıcı biçimde iyileşiyor ve normal yaşamlarına dönebiliyor. ”
SEMPOZYUM SONRASI GUINNESS REKORU VE ANADOLU ATEŞİ BEYPİLDER PERKÜSYON TAKIMI
Mustafa Erdoğan yönetmenliğindeki Anadolu Ateşi ile çalışmalarını sürdüren beyin pili ameliyatı olmuş Parkinson hastalarından oluşan Anadolu Ateşi BeyPilDer Perküsyon Takımı görenleri hayran bırakan performansları ile adlarından söz ettirmeye hazırlanıyor.
6 Nisan’da İstanbul Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’ndeki sempozyumun hemen ertesi günü, 7 Nisan’da yine İstanbul Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde yurt içinden ve yurt dışından 250’yi aşkın beyin pili ameliyatı olmuş hastanın katılımı ile Türkiye’de tıp alanındaki ilk Guinness Dünya Rekoru kırılması planlanıyor. Aynı gün, Anadolu Ateşi BeyPilDer Perküsyon Takımı, “Parkinson Perküsyonla Buluşuyor: Beyin Pili Hastaları Anadolu Ateşi'ni Yakıyor” başlığı altında, bir de performans sergileyecek.
0 Yorum