İSO-500 AÇIKLANDI: DENİZLİ, TÜRKİYE SANAYİSİNDEKİ AĞIRLIĞINI KORUDU

İSO-500 AÇIKLANDI: DENİZLİ, TÜRKİYE SANAYİSİNDEKİ AĞIRLIĞINI KORUDU

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasının 2022 yılı sonuçları açıklandı. Bu sene de Denizli’den 12 firma listede yerlerini aldı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 1968 yılından bu yana aralıksız gerçekleştirdiği ve sektör için en değerli verileri oluşturan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasının 2022 yılı sonuçları açıklandı. Bu sene de Denizli’den 12 firma listede yerlerini aldı. 

İlk 500 şirkette 34. olan Er-Bakır, Denizli sıralamasında yine listenin başında yer aldı. Er-Bakır’ı 90. sırada Abalıoğlu Lezita Gıda ile 92. sırada yer alan Kocaer Çelik izliyor. Listede yer alan Denizli firmalarından 7 tanesi geçen seneye göre daha üst sıralara yükseliş gösterirken, geçen sene birinci ve ikinci 500 sıralamasında bulunmayan bir firma, bu sene ilk 500’e dahil oldu. İlk 500’deki Denizlili firmalara bakıldığında, 5 firma kablo ve bakır tel, 3 firma gıda, 2 firma demir-çelik, 1 firma tekstil ve 1 firma enerji (elektrik) sektöründen yerlerini aldı.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, “İSO 500 Araştırması’nın 2022 sonuçları açıklandı. Geçen yılki gibi 12 firma sayısı ile listede yer aldık. Bu yıl listeden çıkan bir gıda firmamızın yerine, yine gıda sektöründen yeni bir firmamız katıldı. 2022 yılında ilk 500 listesinde yer alan firmalarımızın net üretimden satış hasılatı toplamı 2021 yılına göre iki kattan fazla artarak 41,27 milyar TL’den 86,36 milyar TL’ye yükseldi. Özellikle gıda ve demir çelik sektöründeki firmalarımız ile enerji sektöründeki temsilcimiz geçen seneye göre listede ciddi yükselişler kaydetmiş durumda. Denizli’de 12 firmamız ile listede yer almamızın gururunu yaşıyoruz. Denizli, böylelikle üç büyük ilimiz haricinde Anadolu’daki iller arasında 7. sıradaki yerini korudu. Önümüzdeki yıllarda listedeki firma sayımızın artacağına olan inancım sonsuz. Ekonomi olarak sanayimizin zor bir süreçten geçtiğinin farkındayım ancak bizim sanayicimiz, üretimden ve ülkesine katkı sağlamaktan vazgeçmeyecektir. Birinci 500 listesinde yer alan her firmamızı ayrı ayrı tebrik ediyorum.” diye konuştu.