İŞKUR’DA MESLEKİ BİLGİ, REHBERLİK VE DANIŞMANLIK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İŞKUR’DA MESLEKİ BİLGİ, REHBERLİK VE DANIŞMANLIK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

‘Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danışmanlık (MBRD) Alt Çalışma Grubu’ toplantısı, katılımcıların bir araya gelmesi ile Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde gerçekleştirildi. 

Toplantıya Denizli Çalışma ve İş Kurumu, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Pamukkale ve Merkezefendi Rehberlik ve Araştırma Merkezi yetkilileri katıldı.

Denizli Çalışma ve İş Kurumu, MBRD ile işgücü piyasasının istediği nitelikler ve ihtiyaçlar dikkate alınarak, gençlerin özelliklerine uygun mesleği seçmelerinin, böylece çalışma hayatında başarıyı yakalamalarının hedeflendiğini belirtti. 

Toplantıda yer alan İş ve Meslek Danışmanları ise İl Müdürlüğü olarak yapılan faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi: 

·Denizli il ve ilçelerine okul ziyaretleri yapıldığını ve buradaki öğrencilere meslek seçimi, CV hazırlama, mülakat teknikleri hakkında sunumlar yapılarak öğrencileri iş hayatına hazırlamaya yardım edildiğini aktardı. 

·Ayrıca İŞKUR tarafından uygulanmakta olan Mesleki Yönelim Test Bataryası ile öğrencilere meslek-bölüm seçiminde yardımcı olduklarını kaydetti. Yeni dönemde de bu uygulamaya okullarda devam edileceğini ve daha fazla sayıda öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Toplantı, katılımcıların görüş ve önerileri sonrasında sona erdi.