İŞKUR’DA BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

İŞKUR’DA BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Denizli İŞKUR'da İş ve Meslek Danışmanlarına yönelik “Mesleki Eğitim Merkezleri Tanıtım ve Bilgilendirme” Eğitimi Düzenlendi.

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanlarına, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) İl Formatörleri Gökhan AKÇAY ve Taylan AKYOL tarafından ''Mesleki Eğitim Merkezleri Tanıtım ve Bilgilendirme” eğitimi verildi.

Denizli İŞKUR İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde, Mesleki Eğitim Kanunu, yenilenen Mesleki Eğitim Merkezleri, Ustalık Telafi Programı başlıkları ele alındı. Eğitimde, işverenlerle sürekli iletişim halinde olan İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlarının, yenilenen Mesleki Eğitim Merkezleri ve işverenlere yönelik istihdam teşvikleri hakkında detaylı bilgi sahibi olması ve sahip oldukları bilgileri işverenler ile görüşmelerinde aktarabilmeleri; ortak bir amaç duygusu yaratılabilmesi ve mesleki eğitimin yaygınlaştırılması hedeflendi.

Eğitim toplantısına katılan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Gürhan, Mesleki eğitimin son bir yıl içinde çok güzel bir ivme yakaladığını, Mesleki Eğitim Merkezi öğrenci sayısının yılbaşı için hedeflenen bir milyon rakamını şimdiden geçtiğini ifade etti. Denizli İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlarının da yapılan toplantı sonrasında oluşan bilgilerini sahada işverenler ile paylaşmaları çalışmalarımıza oldukça katkı sağlayacak dedi. 

Verimli bir eğitim toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade eden Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Merkezi yetkilileri, eğitim alarak istihdama katkı sağlamak isteyen Denizli İŞKUR çalışanlarına ve yetkililerine teşekkürlerini iletti.

Soru ve cevapların ardından eğitim toplantısı sona erdi.