İŞKUR İLE KENDİ İŞİNİN SAHİBİ OLUYORLAR

İŞKUR İLE KENDİ İŞİNİN SAHİBİ OLUYORLAR

Kendi işini kurmak istediler, projelerini Denizli İŞKUR’a sundular. Projeleri onaylanan engelli ve eski hükümlüler kendi işyerini kurmak için ilk adımı attılar.

Denizli Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına yönelik projelere hibe destek sağlanıyor. Aynı zamanda engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmasına yönelik projelere de hibe desteği sağlanıyor.

Bu kapsamda kendi işyerlerini kurmaya karar veren engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız, projelerini Denizli İŞKUR’a takdim ettiler.  Sayın Valimiz başkanlığında, temmuz ayında toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında kurul üyelerince uygun bulunan projeler, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. 

Ardından 1 engelli ve 2 eski hükümlü vatandaşımız ile Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Arıcılık, küçükbaş hayvancılık ve Izgara salonu Projelerine Denizli İŞKUR tarafından toplamda 198.022,00 TL hibe desteği sağlanacak. 

İşgücü piyasasında eski hükümlü ve engelli vatandaşlarımızın en önemli sorunlarından biri olan mesleksizliğin, kendi işini kurma projeleri ile giderilebilir olduğunu dile getiren yetkililer;  kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın Denizli İŞKUR’a başvuru yapabileceklerini söyledi. Her yıl Haziran ve Aralık ayında projeler Denizli İŞKUR’a teslim ediliyor. Aralık ayı başvuruları 9 Aralık 2022’de sona eriyor.