Işıklı Gölünde nilüfer şöleni başlıyor

Işıklı Gölünde nilüfer şöleni başlıyor

Işıklı Gölünde nilüfer şöleni başlıyor

(İHA) - Türkiye’nin En büyük Nilüfer Tarlasında Şölen Başlıyor. Her yıl yüzlerce misafiri ağırlayan Çivril Işıklı Gölünde 1 Haziran’da tekne turları başlıyor.

Her yıl yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği Çivril Işıklı gölünde Nilüfer Çiçekleri açtı. Göl yüzeyinde kapladığı 300 dekarlık alanla Türkiye’nin en büyük Nilüfer tarlarını barından Işıklı gölünde tekneciler hazırlıklarını tamamladı.
Nilüfer Tarlalarını görmek isteyenler için tekne turları 1 Haziran’da başlıyor. Ege bölgesinin en büyük tatlı su göllerinden olan ve kapladığı 300 hektarlık alan ile Türkiye’nin en büyük Nilüfer tarlalarına sahip Işıklı gölü misafirlerini bekliyor. Hava şartlarına bağlı olarak sabah 08.00 itibarı ile başlayacak turların gün içinde saat 18.00’e kadar sürmesi planlanıyor.

Tur ücretleri belli oldu
Nilüferleri görmek isteyenlerin Beydilli ve Sundurlu mahallelerinden göle girebildiği sezon Ağustos ayının 15’ine kadar sürecek. Gölde üç noktada yapılan turlarda Sundurlu mahallesinden başlayan turlar 1 buçuk saat ve bin lira olarak düzenlenirken, Beydilli mahallesinden düzenlenen turlar 1 saat ve 800 lira olarak ücretlendirileceği bildirildi.
Kapladığı 300 dekarlık alanla Türkiye’nin en büyük Nilüfer tarlalarına sahip Işıklı Gölü Denizli’nin en önemli turizm merkezlerinin başında yer alıyor. Çivril, Işıklı Gölünde düzenlenen tekne turları ile Haziran Ağustos döneminde Denizli’nin en çok turist ağırlayan ilçesi konumunda yer alıyor.