“İşgalden Cumhuriyet’e” oyunu binlerce izleyiciye ulaştı

“İşgalden Cumhuriyet’e” oyunu binlerce izleyiciye ulaştı

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, izleyicilerle bir araya gelirken, oyun içinde söylediği şarkıyla dikkat çekti

(İHA) - Pamukkale Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında belediye personellerinden oluşan kadrosuyla sahnelenen “İşgalden Cumhuriyet’e” adlı oyunu binlerce izleyiciye ulaştı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, izleyicilerle bir araya gelirken, oyun içinde söylediği şarkıyla dikkat çekti.


Pamukkale Belediyesi çalışanlarının oluşturduğu Pamukkale Belediyesi Tiyatrosu, Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları çerçevesinde “İşgalden Cumhuriyet’e” adlı oyunu sahneledi. Pamukkale Belediyesinin çeşitli birimlerinde görev yapan çalışanların oluşturduğu kadro, tiyatro, müzik, şiirler ve halk oyunlarını kapsayan gösterisi ile alkış aldı. 1915 yılında İzmir’in Yunan işgalini yaşadığı günlerde Müftü Ahmed Hulusi Efendi tarafından Denizli’de yakılan mücadele ateşinin anlatıldığı “İşgalden Cumhuriyet’e” adlı oyunda o günlerde yaşananlar izleyenlere aktarıldı. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ile Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Salonu’nda toplam 6 seansta sahnelenen oyunu binlerce kişi büyük bir coşkuyla takip etti. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki gösteriyi salonu dolduran gençlerle birlikte izlerken, oyunun bir bölümüne de katılarak “Deniz üstü köpürür” adlı şarkıyı seslendirdi. Örki’nin performansı izleyenlerden büyük alkış aldı.
“İşgalden Cumhuriyet’e” adlı oyunun finalinde Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, oyunda rol alan Pamukkale Belediyesinin çeşitli bölümlerinde çalışan mesai arkadaşlarını tek tek tanıttı. “Bu oyunda rol alan kişiler benim Pamukkale Belediyesi’nden yol arkadaşlarım” diyen Başkan Örki, “Sahnede gördüğünüz bu kıymetli arkadaşlarım hem belediyedeki görevlerini yerine getiriyor hem de bu oyunu sizlere ulaştırıyor. Bundan tam 1 asır önce Denizli’den yanan milli mücadele ateşi tüm ülkemizi sarmıştı. O günlerin öncesi ve o tarihi günde yaşananların konu edildiği ‘İşgalden Cumhuriyet’e’ adlı oyunla Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak istedik. Bize bu bayramı hediye eden, bize bu güzel günleri armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun bütün silah arkadaşlarını, aziz kahramanlarımızı saygıyla, rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun, yaşasın Cumhuriyet” dedi. Konuşmanın ardından Başkan Örki oyunu izleyenlerle bir araya gelerek Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadı.