İlimizde 2 bin kişiyi ilgilendiriyor..!

İlimizde 2 bin kişiyi ilgilendiriyor..!

Temmuz ayı içerisinde peş peşe gelen tatil ve ertelemeler yüzünden sürücü kurslarının adayları sisteme kayıt olamayınca, 22 güne varan zaman ve hak kaybına uğradılar.

Temmuz ayındaki bayram tatili ve ardından KPS sınavı için ertelenen Sürücü Kursu adaylarının 22 gün sisteme kayıt olamayarak uğradıkları haksızlığın giderilmesi için çalışmalar yapılıyor. 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan ve Sürücü kurslarının içinde bulunduğu durumu özetleyen Lider Sürücü Kursu Sahiplerinden Ecem Ceylan, Denizli Milletvekili H. Teoman Sancar ile DYP’nin eski başkanlarından Mehmet Köse’nin yaptıkları ziyaret sırasında, serzenişte bulunarak, “Bazılarına ulaşmaya çalıştık, ulaşamadık. Ama Bağımsız Milletvekili Teoman SANCAR tesadüfi ziyaretimize geldiler . Temmuz ayında Denizli'deki sürücü kurslarına kayıt olan yaklaşık 2000 kişiyi ilgilendiren, adayların bayram tatili ve KPSS sınavı sonucu 22 günlük bir kayıp nedeniyle uzayan işlemlerin ek direksiyon sınavı ile düzeltilmesi konusunda yardımcı oldular. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” Diyerek göndermeler yaptı.

Tatil sebebiyle yapılan bu zorunlu ertelemenin Denizli bazında 2 bin kişi, Türkiye genelinde ise hayli yüksek rakamda olduğunu belirten Ecem Ceylan, “Temmuz ayında tüm Denizli’deki sürücü kurslarına kaydolan adaylar, bayram tatili dolayısıyla sisteme aday işlemlerini giremediler. Birde üstüne üstlük 31 Temmuzda e sınava girecek adaylarımız, KPS sınavı dolayısıyla MEB’in mebsis sistemi sebebiyle tekrar ertelemeye girince 7 gün daha tatil meydana geldi.  Böylece 22 gün dolaylarında hak ve gün mahrumiyeti yaşayan sürücü adaylarımızdan üniversite sınavına girip, ehliyetlerini alarak Denizli dışına kayıt yaptırmaya gidecek adaylar mağdur oldu. Milletvekilimiz Teoman Sancar, bu konularda ilgili makamlar ile görüşerek Ağustos aynın 27-28 zinde ek direksiyon sınavı olması halinde meselenin çözüleceğini, bu durumda toplam 2000 adayın olduğunu ilgili makamlara anlattı. Herkese teşükkür ediyoruz” dedi.