Herkes Soruyor, "Çiftçilerin borçları ertelendi mi?"

Herkes Soruyor, "Çiftçilerin borçları ertelendi mi?"

“Çiftçi borçları ertelendi mi?” sorusu oldukça merak edilip, araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi sebebiyle esnaf ve çiftçilere bazı destekler verileceğini kamuoyuna açıklamıştı. Bu…

Vatandaşlar “çiftçi borçları ertelendi mi?” sorusunu merak edip araştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, pandemi nedeniyle esnaf ve çiftçilere bazı destekler verileceği müjdesini açıklamıştı. Söz konusu destek duyurusunun ardından vatandaşlar çiftçi borçları ertelendi mi sorusu merak ediliyor.

ÇİFTÇİLERE BORÇLAR ERTELENDİ Mİ?

Kabine toplantısının sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak ''Çiftçilerimize de müjdelerimiz var. Ramazan ayı boyunca 180 bin ton patates ve kuru soğanı alarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin Ziraat Bankasına veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenecektir.'' şeklinde konuşmuştu.

Açıklamanın devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Bakliyat alım fiyatlarımız ton başına kırmızı mercimekte 5 bin lira, yeşil mercimekte 4 bin 150 lira, nohutta ise 4 bin 50 lira olarak belirlenmiştir. Ton başına sert ekmeklik buğday alım fiyatını 2 bin 250 liraya, arpa alım fiyatını 1750 liraya yükseltiyoruz. Ton başına hububatta 275 lirayı, bakliyatta ise 910 lirayı bulan prim ve destekler verilerek üreticilerimizin giderlerine katkı sağlanacak.'' Şeklinde konuşarak, çiftçilerin borçlarının ne erteleneceği konusunda da açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuraklıktan zarar gördüğü belirlenmiş olan arazi sahiplerinin değerlendirileceğini ifade etti. Bu çerçevede yapılacak belirlemelerin sonrasında ne zamana kadar erteleneceğinin açıklanmasının ise yakın zamanda yapılması bekleniyor.

ÜRETİCİLERE ÖNEMLİ DESTEK ÖDEMESİ

Erdoğan bugün 4 Haziran'da yaptığı konuşmada ise "Kuru tarımın yapıldığı bölgelerde kuraklıktan etkilenen buğday, arpa, yulaf, çavdar, nohut ve mercimek üreticilerimize verim kayıplarına göre dekara 100 liraya kadar doğrudan ödeme yapacağız. Mazot ve gübre desteği ile toplamda dekara 151 liraya kadar destekleme yapacağız" şeklinde konuşarak destek ödemesi müjdesini verdi.