HEKİMLER HAK ETTİKLERİ ÇALIŞMA ŞARTLARINA KAVUŞMALI

HEKİMLER HAK ETTİKLERİ ÇALIŞMA ŞARTLARINA KAVUŞMALI

Denizli Çağdaş Hekimler Grubu adına Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay , önümüzdeki günlerde yapılacak olan Denizli Tabip Odası yönetimine talip olduklarını belirterek, ekibini tanıttı, göreve geldiklerinde…

Denizli Çağdaş Hekimler Grubu adına Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay , önümüzdeki günlerde yapılacak olan Denizli Tabip Odası yönetimine talip olduklarını belirterek, ekibini tanıttı, göreve geldiklerinde yapacaklarını anlattı.

Denizli Çağdaş Hekimler Grubu adına Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay, konu hakkında Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın toplantısında, yönetim kurulu arkadaşlarını da tanıtarak, “Sözlerime COVİD-19 salgını tehlikesinden ülkemiz ve dünyamızın bir an önce kurtulmasını dileyerek başlamak istiyorum. Olgu sayısının artma eğiliminde olduğu bu günlerde önlemlere dikkat etmemizin yaşamsal önemini bir kez daha vurgulamalıyız. Görevi başındayken bu hastalığa yakalanan hekimler ve tüm sağlık çalışanlarına geçmiş olsun diyor, ailesi ve sevdiklerinden görev şehidi olarak ebediyen ayrılanlara da Tanrıdan rahmet diliyorum. Huzur içinde uyusunlar.
Yaklaşık iki hafta kadar sonra Denizli Tabip Odamızın 04 Temmuz Cumartesi günü Genel Kurulu, 05 Temmuz Pazar günü de seçimleri yapılacaktır. 
Denizli Çağdaş Hekimler Grubu olarak Odamızın yönetimine talibiz. Temel önceliğimiz hekim hakları, sağlık sistemi sorunları, hekimlerin birliği ve ulusal değerlerimizdir. 
Günümüzde hekimlerin başta şiddete uğrama ve can güvenliği sorunu vardır. Uzun yıllar süren zorlu bir eğitim sonrası güçlükle yetişen değerli hekimlerimize sahip çıkmak için çalışacağız.
Hekimlerin güvencesiz çalışma, ücretlendirme, sözleşme ve emeklilik haklarında yaşadıkları maddi ve manevi sorunların çözüm merkezi olmak için gayret sarf edeceğiz. 
Ulusal düzeyde de hekimlerin haklarını ve sorunlarını önceleyen bir Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi oluşturmak için çalışacağız. 
Tıp eğitiminde mezuniyet öncesi ve sonrası mesleki eğitime katkıda bulunmak için seminer, kurs, konferanslar gibi eğitim faaliyetlerini aralıksız sürdüreceğiz. 
Aile hekimliği sisteminde çalışan hekimlerimizin daha kimlikli, nitelikli ve güvenceli bir çalışma ortamına kavuşmaları için çaba göstereceğiz. 
Sağlıkta kurumlar arası basamaklı sevk sisteminin yeniden oluşturulması ve COVİD-19 salgını ile de anlaşıldığı gibi “koruyucu hekimliğin” önemini vurgulayıp bu alanda adımlar atılması için çalışacağız.Hekimlikte maruz kalınan fiziki ve ruhsal iş risklerine yönelik haklarını savunacağız. Ayrıca toplum ve çevre sağlığı alanlarında da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sağlık alanındaki tüm kamu kuruluşu, dernek, sendika ve meslek odalarıyla iletişim içinde olacağız.
Özetle; hekimlerimizin ilimizde ve ülke çapında hak ettikleri çalışma koşullarına ve emekliliklerine de yansıyacak özlük haklarına sahip olmalarına çalışmak için Denizli Tabip Odası yönetimine adayız. Donanımlı ve deneyimli ekibimizin ilimizdeki tüm hekimlerimizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz. 
Denizli’de çalışan hekimlerimizi birlik ve beraberliğimizin oluşturacağı güç ile sorunlarımızı çözme çabasına ortak olmaya çağırıyor ve seçimde meslektaşlarımızın desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.