HEKİMLER BUGÜN (VE YARIN) İŞ BIRAKTILAR

HEKİMLER BUGÜN (VE YARIN) İŞ BIRAKTILAR

İlimiz kamu hastanelerinde görev yapan doktorlar, acil servisler haricinde iş bıraktılar. İktidarın sağlık politikalarını eleştiren Doktorlar yarında eylemde olacaklar.

İlimiz Kamu Hastanelerinde (Devlet Hastaneleri ve PAÜ Hastanesinde) görev yapan yaklaşık 700 civarındaki Hekim, Denizli Devlet Hastanesi önünde iktidarın sağlık politikalarını protesto ederek 2 gün boyunca iş bıraktı. Hekimlerin bu eylemine Denizli Tabip Odası, Hekimsen, Hekim Birliği Sendikası ve Denizli Diş Hekimleri Odası destek verdi.

"VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTİYORUZ"

DDH Başhekimlik binası önünde sağlık çalışanlarının sendika temsilcileri tarafından yapılan açıklamada, “Artık hekimlerimiz tükenmiştir. Savaşta, salgında, her koşulda halkımızın sağlığı için yanında olan; ülkenin çalışkan, vefakar çocukları biz hekimler artık tükendik. Hekimler, sağlık hizmeti verdiğimiz kamu kurumlarının içerisinde sözel, fiziki ve psikolojik saldırıya uğruyor hatta öldürülüyoruz. Artık zulme dönen geçici görevlendirmelerin bitmesini, hekimlerin güvenceli çalışma koşullarının sağlanmasını istiyoruz. En zor sınavları geçerek, meşakkatli olduğu kadar çok güç eğitim süreçleri de içeren hekimlik eğitimimizi tamamladıktan sonra, hayatımızı idame ettiremeyecek şekilde yoksulluk sınırının altında maaşı almayı bizler kabul etmiyoruz. Performans sistemi kırbacını sırtımızda hissetmeden çalışmak istiyoruz. Artık verilen sözler tutulmalı. Haklarımız iade edilmelidir.” denildi