HAYIRLI OLSUN, SEÇİME GİDİYORUZ

HAYIRLI OLSUN, SEÇİME GİDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 26 Ağustos 2018 tarihinde erken genel seçim konusundaki teklifine olumlu cevap vererek, 26 Ağustos 2018 tarihi yerine…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 26 Ağustos 2018 tarihinde erken genel seçim konusundaki teklifine olumlu cevap vererek,  26 Ağustos 2018 tarihi yerine 24 Haziran 2018 tarihinde seçim yapılmasına karar verdiklerini açıkladı.

“Erken seçim geliyor mu, ne zaman yapılacak?”  şeklinde dün Devlet Bahçeli’nin erken seçim ile ilgili açıklamalarının ardından Türkiye büyük bir heyecana dönüşmüş ve siyasi gerilim ortaya çıkmıştı. Bugün 13.30’de Beştepe’de bir araya gelen iki liderin toplantısından sonra basın mensuplarının karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haziran ayının son haftasında erken genel seçime gideceklerini duyurdu.

ERKEN SEÇİM TARİHİ: 24 HAZİRAN 2018 PAZAR GÜNÜ

Ülkemizin siyasi belirsizliğinden biran önce çıkması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konuyla ilgili yasal süreci hemen başlatıyoruz. YSK da seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacaktır" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu fotoğraftan hareketle erken seçim teklifine olumlu yaklaşmamız gerektiği konusunda görüş birliğine vardık. Seçim konusunu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmamız şarttır. Önümüzdeki seçimlere ittifak içinde mutabık bulunduğumuz Bahçeli ile de yaptığımız istişareler neticesinde 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verildi.” Dedi.