HAYATIMIN DENETİMİ ELİMDE PROJESİ SÜRÜYOR

HAYATIMIN DENETİMİ ELİMDE PROJESİ SÜRÜYOR

Kadem Denizli Temsilcisi Aysel Harktı, projenin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, ilk sertifikaların verildiğini söyledi. 

Denizli’de Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM),Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Denizli Halk Eğitim İl Müdürlüğü ve Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü işbirliğinde, Denizli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü nezdinde infazı devam eden kadın yükümlülere yönelik‘‘ HAYATIMIN DENETİMİ ELİMDE’’ projesi 21/09/2021 – 10/12/2021tarihleri arasında ilk etabı tamamlandı. Proje ortaklarıyla birlikte Pamukkale Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törende eğitimini tamamlayan 9 kursiyerlere sertifikalı Düz Dikiş Makineci eğitimi verilerek kurs süresince ürettikleri ürünleri sergilendi.

Projenin başarı ile sürdüğünü belirten Kadem Denizli Temsilcisi Aysel Harktı, projenin başarı ile devam ettiğini belirterek, “2 yıllık proje süresince 100 kadın yükümlünün istihdam edilmesi ve 300 kadın yükümlünün mesleki eğitim alması öngörülmektedir. Kurs Kişisel Gelişim Seminerleri ile desteklenmiştir. Kursu başarıyla tamamlayan 9 kadın yükümlü 6 ay süreyle Denizli Organize Sanayi Bölgesinde yer alan tekstil firmalarında işbaşı eğitim programlarına alınacak, günlük 108 Tl olan cep harçlığı Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce karşılanacaktır. İşbaşı eğitim programını başarıyla tamamlayan kadın yükümlülerin tekstil firmalarında istihdamı sağlanacaktır. 

‘‘HAYATIMIN DENETİMİ ELİMDE’’ Projenin amacı dezavantajlı kadınların topluma kazandırmak, güncel yaşamlarını kolaylaştırmak adına ihtiyaç duyulan konularda yaşam kalitelerini artırmaya yönelik eğitimler verilerek özgüven duygusu oluşturmaya çalıştık. İsterlerse hayatlarını tekrar bir düzene koyabileceklerini hissettirdik  ve önemlisi istihdam edilmeleri bunun neticesinde ise ekonomi kaynaklı kadın bazlı suçun önlenmesi kendileri ,aileleri ,topluma adalet sistemine katkı vermesi sağlayacaktır.

Güçlü kadın,mutlu aile güçlü toplum oluşturulması hedeflenmiştir.Dolayısıyla projemiz, KADEM’in "eşitliği de kuşatan bir adalet anlayışıyla sosyal,hukuki ve ekonomik alanlarda kadınların toplumsal katılımını destekleyen çalışmalar yürütme, ailede ve sosyal hayatta kadınlara yönelik ayrımcılığın ortadan kalkması, fırsat eşitliği ile dengeli bir toplumsal katılım sağlanmasına hizmet etmektedir".

Projenin Genel Amacı 

▪Denetimli Serbestlik altındaki kadın yükümlülerin topluma yeniden kazandırılarak rehabilitasyonlarının sağlanması

▪ Kadın istihdamının artırılması

▪ Kadın yükümlülerin, istihdama dahil edilerek ekonomik yetersizlikten kaynaklanan suç tekrarının önlenmesi

Projenin Özel Amaçları 

▪ Denetimli Serbestlik altında bulunan dezavantajlı konumdaki kadın hükümlülerin istihdam edilmelerinin sağlanması

▪ Kadın hükümlülerin mevcut ekonomik bağımlılık sorunlarını aşarak hayatlarının denetimini kendi ellerine almalarının sağlanması

▪ Sosyo-ekonomik kaynaklı problemlerin çözümü sonucu kadın hükümlülerin suçtan uzak tutulması

▪ Topluma entegrasyon konusunda ihtiyaçları olan farkındalık oluşturularak yaşam kalitelerinin arttırılması” dedi.