Hastane Sınıflarında Eğitim Öğretim Faaliyetleri
Uzun Süreli Hastanede Yatan Çocukların Eğitimleri ve Hastane Okulları Projesi’’ ile ilimizde Pamukkale Üniversitesi ve Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde “Hastane Sınıflarında” eğitimler verilmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan 04.02.1994 tarihli ‘’Uzun Süreli Hastanede Yatan Çocukların Eğitimleri ve Hastane Okulları Projesi’’ ile ilimizde Pamukkale Üniversitesi ve Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde “Hastane Sınıflarında” eğitimler verilmektedir.Bu konuda yapılan açıklamalar şöyle :
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz proje kapsamında kurulmuş olan Okul Yaptırma Yaşatma Derneği İlkokulu Pamukkale Üniversitesi Hastane Sınıfı ziyaret etti.
Ziyarette İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Sarısoy, Okul Yaptırma Yaşatma Derneği Okul Müdürü Abidin Mutlubaş, Hastane Sınıfı Öğretmenleri Nezahat Atabey ve Faik Gülbahçe hazır bulundu.
Hastane Sınıfları hakkında bilgilendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz “1994-1995 öğretim yılında Denizli Devlet Hastanesini bünyesinde, 2002-2003 eğitim öğretim yılında da Pamukkale Üniversitesi Hastanesi bünyesinde açılan okullarımız, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Bakanlığımızın Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılan düzenlemelerle Arif Yalınkaya İlkokulu ile Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği İlkokuluna bağlı özel eğitim sınıfı olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Sınıflarımız; uzun süreli hasta ve hastanede yatan çocukların eğitim ve öğretimlerinin aksatılmadan sürdürülmesi, okul ve arkadaş çevresinden uzak kalmamalarının sağlanması ve çocuklar üzerindeki olumsuz psikolojik etkileri en aza indirebilmesi amaçlarını gerçekleştirmeye yardımcı oluyor.
Öğrencilerimiz; tedavileri sona erdikten sonra esas kayıtlı oldukları okullarına devam etmektedirler. Bu yüzden öğrencilerimizin sayısı ve devam süreleri değişkendir.
Hastane sınıflarında bugüne kadar; 8050 öğrencimiz eğitim hizmetlerinden yararlanmıştır. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı eylül ayından itibaren ise; 112 öğrencimiz hastanede eğitimden yararlanmıştır.
Çalışmalar, 10 öğrenci kapasiteli sınıfımızda veya öğrencilerimizin sağlık durumuna göre servislerde (ortopedi, çocuk, çocuk cerrahi, hematoloji servisleri vb.) yataklarında yapılmaktadır. Yatak başı eğitiminde öğrenci sayısı sınırsızdır.
Sınıfımızın, eğitim ve öğretiminde Özel Eğitim Okulları Yönetmeliği ile İlköğretim Okulları Yönetmeliği esas alınmaktadır. Öğrencilerin durumlarına göre normal veya birleştirilmiş sınıf programı uygulanmaktadır. Bu plan ve programların uygulanışında ve ders süre ve zamanlarında öğrencilerin sağlık durumlarına göre ve kişisel özelliklerine uygun esneklik sağlanmaktadır.
Öğrencilerimizle birlikte belirli gün ve haftalar, sınıfta veya yataklarında kutlanarak, ilgili yazı ve resim çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar sınıfı panosunda veya yatak başlarında sergilenmektedir.” dedi
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ziyarette üzün süreli tedavi gören okul çağındaki öğrencilerin odalarına giderek ailelerine ve öğrencilere geçmiş olsun dileklerini iletti.
0 Yorum