Hanım Teyze’nin Dramı

Hanım Teyze’nin Dramı

Yaşını bilemeyen Hanım Arık'ın dramı.

Hanım Teyze’nın Dramı

Yıl 2017 Denizli ,Buldan’a bağlı Bostanyeri köyü. Buldan’a gittikten sonra yaklaşık 1000 Metre yüksekte 30-40 km dağa araçla çıktıktan sonra varabiliyorsunuz. Oraya gittik işte orada yaşanan bir drama şahit olduk. Yaşını bilemeyen Hanım Arık'ın dramı.

Hanım Arık bu köyde yaşıyor. Yaşını sorduğumuzda ne bileyim evladım doğduğumdan beri yaşıyorum diyor. Tabi buna yaşamak denirse. Köyde 5-6 hane var yaşayan ,ancak köyün suyu yok. Daha önceleri varmış çeşmeden bir parmak kalınlığında akarmış su. Ancak sonradan oraya yerleşen ailelere verilmiş su ,ondan beridir köyün suyu yok. Dediklerine göre oy verilmeyince suları kesilmiş. Tabi önceden su hizmeti varken ,sonradan su hizmeti olmayınca oralarda nasıl bir yönetim olduğunun sorgulanması ayrı bir konu .

Hanım teyze’nin evine girdik ne kadar ev denirse tabi. Bizi oraya Hanım Teyze’ye yıllardır dost elini uzatan Şennur hanım götürdü. Kendisi de çok zengin olmamasına rağmen araba bulduğunda su ve yiyecek malzemeleri götürmeye çalışıyor. Köyde su olmadığı için çamaşırlarını alıp Sarayköy’de ki evlerinde yıkıyor, sonra Hanım teyzeye götürüyorlar, arkadaşları ile birlikte her konuda yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Hanım teyze ,toprağın üstünde yaşıyor ev dediği dört duvar sadece bir tane oda var. Mutfak, banyo ve Tuvaleti yok. Çatısı yok, Temeli yok, sıvası yok Yağmur yağınca sular içeri doluyor hanım teyze maşarapa ile saba kadar çukurdan alıp dışarı boşaltıyor. Eş,dost iki tane eski çekyat temin etmişler oturup yatıyor.  Şennur hanım ve arkadaşları geçtiğimiz sene aralarında para toplamışlar ve bir bayi de yarı ücretine razı olunca bir Buzdolabı alıp sevindirmişler.

Devlet 3 ayda bir 500 Tl para veriyormuş. Yani yaklaşın ayda 170 Tl bile etmiyor . Başka geliri yok. Soruyoruz kendisine neyin olsun istersin. Her bir şeyim olsun isterim diyor, mesela ne olsun dediğimizde ben bilemem oğlum cahilim ne isteneceğini bilemem ki diyor. O arada gözleri doluyor. Olsun işte güzel bir evim olsun, eşyalarım olsun diyor.

Saflığın, temizliğin ve çaresizliğin güzel bir örneği Hanım Arık . İstemesini bile bilmiyor.

Çaresizlerin Çaresi, Kimsesizlerin Kimsesi, Başın düşünce dara beni ara, dost eli , sevgi eli diyen ve insanlarımıza yardımcı olan siyasetçilerimiz ve İş adamlarımız var, her durumda kadın haklarını savunan kadın kuruluşlarımız var ,biliyoruz işleriniz çok yardım edecek insanlarımız çok ama acaba Hanım teyzeye Kimse, Çare, dost, sevgi ortağı olmak istemezmisiniz ?.

Ömrünün sonbaharında hayırsever bir Müteahhit acaba Hanım teyzeye güzel bir ev yapamaz mı, ya da yeni olan bir Konteyner ev olamaz mı ?

Su yaşam kaynağıdır, bu köyün kesilen suyu yeniden verilemez mi ? Çünkü Hanım teyze çamaşır Makinesi istiyor ama bilmiyor ki su olmadan çalışmaz !!!.