Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Denizli'de düzenlenecek

Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Denizli'de düzenlenecek

Büyükşehir ev sahipliğindeki şampiyonaya 39 ilden 1800 sporcu katılacak

(İHA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindeki Yıldızlar-Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonasına 39 ilden 1800 sporcu katılacak. Şampiyona 6 ile 10 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Yıldızlar-Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası 6 ile 10 Aralık tarihleri arasında Denizli’de yapılacak. Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek yarışmalara 39 ilden gelecek 70 kulüpten toplam 1800 sporcunun katılması bekleniyor. Yarışmaya katılacak kulüpler, Halay, Horon, Zeybek, Kafkas, Bar, Karşılama, Kaşık ve Teke yöresinin oyunlarını yarışma süresince hakemlerin ve izleyicilerin beğenisine sunacak. Dev şampiyona 6 Aralık Çarşamba günü saat 16.00’da Denizli Valiliği önünden başlayarak 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kadar sürecek kortej ile başlayacak. 7 Aralık Perşembe günü saat 17.00’den itibaren Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek müsabakalar ücretsiz olarak izlenebilecek.

"Büyük mirasın yarınlarımıza güçlü bir şekilde taşınmasıdır”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şampiyonanın halk oyunlarının gelecek nesillere aktarılmasındaki öneminden bahsederek, “Halk oyunlarımız ecdadımızın bizlere bıraktığı en önemli kültür miraslarındandır. Gayemiz bu büyük mirasın yarınlarımıza güçlü bir şekilde taşınmasıdır” dedi. Kültürünü bilmeyen toplumların kaybolmaya mahkum olduğunu işaret eden Başkan Zolan, “Tüm değerlerimizi gelecek nesillere sapasağlam taşımak zorundayız. Şehrimizde böylesine önemli bir organizasyonu gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm hemşehrilerimi bu özel programa davet ediyorum" ifadelerini kullandı.