Halk Eğitimi Merkezlerimizde Herkes İçin Yaşam Boyu Eğitim Var

Halk Eğitimi Merkezlerimizde Herkes İçin Yaşam Boyu Eğitim Var

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, 2022 yılı hayat boyu öğrenme çalışmalarını değerlendirmek ve 2023 yılı planlamaları adına ilimiz geneli Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri ile bir araya geldi.

Halk Eğitimi kurslarımızı talep temelli olarak açıyoruz. Merkezlerimiz bulundukları lokasyonda ihtiyaç ne ise bu ihtiyaca yönelik kurs içerikleri hazırlıyor. 

2023 yılında Cumhuriyetimiz 100 yılına girdi. Cumhuriyetimizin 2023 hedefleri doğrultusunda halk eğitimlerimizin vizyonları da gelişiyor. Kurs ve kursiyer sayılarının artmasının yanında katma değer artışını da göz önünde bulunduruyoruz. 

Halk eğitimi merkezlerimiz adıyla müsemma olarak halkla iç içe olan kurumlarımız. Biz sahada tüm vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Bu yönden de kurs programları konusunda çok esnek bir yapımız var. Bu da en güçlü yanımızı oluşturmaktadır. 

Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile birlikte hayata geçirilen “Bağımlılığa Birlikte Dur Diyelim” projesi ile halk eğitimi kurslarımızın tamamında kursiyerlerimize bağımlılıkla ilgili eğitimler yapacağız. Aynı zamanda okullarımızda öğrenci ve velilerimize yönelik programlar yaparak şehrimizin dört bir yanında bu bilinci oluşturmak için çalışacağız. Bağımlılık konusu bir millî güvenlik meselesi olarak görmekteyiz. Eğitimle de bunların üstesinden geleceğiz. 

Köy Yaşam Merkezlerimizin sayısı 48’e yükseldi. Merkezlerimiz de halk eğitimi merkezlerimiz büyük görevler üstlendi. Merkezlerimizin aktif olarak kullanılması adına köylerimizin fotoğrafını çekerek, oradaki beklentileri en üst düzeyde karşılayalım. Düzenlenen kurslarımızın sonucunda vatandaşlarımız kazandığı becerileri ekonomiye dönüştürebilmelidir.  

Milli Eğitim Bakanlığımızca Aile Okulu Projesi ile Ağustos 2022 ayından itibaren kıymetli velilerimizle aile eğitimlerinde bir araya geliyoruz. Aile Okulu Projelerimizi Halk Eğitimi Merkezlerimiz aracılığı ile gerçekleştirmekteyiz. İlimizde aile eğitimleri vermek üzere 7 koordinatör bulunmaktadır. Koordinatörler tarafından velilere eğitim vermek üzere 2.308 eğitici “Aile Okulu Eğitici Eğitimi” aldı. 01 Eylül 2022-31 Aralık 2022 tarihleri arasında Denizli genelinde “Aile Okulu Veli Eğitimi” kapsamında okullarımızda velilere yönelik 373 kurs açılmış olup, bu kurslara 12.301 velimiz katılım gösterdi. 2023 yılında daha fazla velimize ulaşmak adına planlamalarımızı yaptık. 

İlimizdeki 11 Halk Eğitimi Merkezimizde Döner Sermaye İşletmesi bulunuyor. Halk Eğitimi Merkezleri DÖSE İşletmesi kapsamında; 2022 yılında 1.101.484,05 TL gelir sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunulmuştur. 

2022 yılında (1 Ocak-31 Aralık 2022 tarihleri arası) 267.858 kursiyere ulaşan Denizli, Hayat Boyu Öğrenmeye katılımda önemli bir başarıya imza atmış ve son 10 yılın hayat boyu öğrenmeye katılım oranında %25,48 oran ile rekor kırdı. Tüm bu çalışmalar ve başarılarda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hayat Boyu Öğrenme çalışmalarında geçmiş yıllarda olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da her geçen gün daha da geniş kitlelere ulaşacağız.” dedi.