Halk Eğitimi Merkezleri Üretim Yapıyor
Denizli’nin dört bir köşesindeki halk eğitimi merkezleri yaptıkları üretimlerle depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek oluyor.
Halk eğitimi merkezlerinde görevli idareci, öğretmen, usta öğretici ve kursiyerler gecelerini gündüze katarak deprem bölgesi için öncelikli ihtiyaçları üreterek gönderiyor.
Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı halk eğitimi merkezleri depremin yaşandığı ilk andan itibaren seferber olarak üretime başladı.
Kahramanmaraş merkezli 11 ili kapsayan afetin ilk gününden itibaren usta öğretici ve kursiyerler atölyelerde; atkı, bere, eşofman takımı, polar ceket, şapka, şal, polar battaniye, polar çocuk pijama takımı, kapüşonlu eşofman takımları, çocuk eşofman takımı, alt eşofman, sweat, nevresim takımı, yastık kılıfı, kağıt bardak, ultrasonik maske, el örgüsü oyuncak, banyo ve el havlusu, el yapımı yufka-bazlama, el örgüsü ( patik çorap, yelek, bebek yeleği, şapka, atkı, eldiven, bebek battaniyesi), kefen, ceset torbaları ve uyku tulumları üretilerek Denizli Valiliği ve AFAD koordinesinde deprem bölgesine gönderildi.
Konteyner ve çadır kentlerde hayatlarını sürdüren depremzede vatandaşlarımızın kışın soğuk şartlarında bir nebze olsun daha konforlu uyuyabilmeleri için uyku tulumu üretimine devam eden Çal İlçesi Çal Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan merkez ve Kuyucak mahallesindeki atölyeleri ziyaret eden Müdür Ekici “Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın koordinesinde tüm birimlerimizle afet bölgesinin ihtiyaçları doğrultusunda Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirdik. Halk Eğitimi Merkezlerimizin bünyesinde açtığımız kurslarla usta öğreticilerimizin yanı sıra birçok kursiyerimiz gönüllü olarak üretim faaliyetlerine ortak oldular.
Bugün depremzedelerimize destek olmak amacıyla durmaksızın çalışan Çal İlçemizdeki atölyelerimizi ziyaret ettik. Çal Halk Eğitimi Merkezi’nin ilçe merkezi ve Kuyucak Mahallesi’nde açmış olduğu atölyelerde uyku tulumu, polar battaniye, öğrenci ve çocuklarımız için gerekli kıyafetlerin üretimleri yapılıyor. Her fırsatta burada yaptıkları üretimlerden dolayı çok mutlu olduklarını belirten hanımefendilerimiz bizlere de büyük gurur yaşatıyorlar. Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi tüm dinamiklerimizle bu zor günlerde birlikte çabalıyoruz. Bölgedeki vatandaşlarımızın ısınma veya ihtiyaç duydukları herhangi bir gereksinimleri karşılanıncaya kadar bizler de burada durmadan çalışacağız.
Birer fabrika gibi çalışan atölyelerimizde tamamen kendi ürettiğimiz ihtiyaç malzemelerinin sevkiyatı da hızlı bir biçimde organize olunarak afet bölgesine vakit kaybetmeden ulaştırılıyor. Organizasyonda emeği geçen tüm ekibimize canıgönülden teşekkür ediyorum” dedi.
0 Yorum