Halk Eğitimi Merkezi ile Hatay’da Çifte Bayram yaşandı

Halk Eğitimi Merkezi ile Hatay’da Çifte Bayram yaşandı

23 Nisan günü kurduğu Milli Egemenlik Sokağı ve etkinlik alanında da yine Hataylı çocuklarımız ile birlikte hazırlanan 23 Nisan Şenliğini gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı "Destek Koordinasyon Merkezleri" kapsamında Hatay'a ilk giden ve orada Denizli 'ye ait Halk Eğitimi Destek ve Koordinasyon Merkezini kuran Çal Halk Eğitimi Merkezi, Ramazan ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramlarında da Hataylı çocuklarımızı ve ailelerini yalnız bırakmadı.

Bir aylık hazırlık sürecinin ardından Ramazan Bayramı Şenliği ve 23 Nisan Şenliğini de kapsayan 10 günlük program için Hatay’a ulaşan Çal Halk Eğitimi Merkezi ekibimiz, Ramazan Bayramı’nın ikinci günü çocuklara ve ailelerine yönelik kurduğu Ramazan Sevinci Sokağı ve etkinlik alanında Ramazan Bayramı Şenliği düzenledi.

Yine bayramda hayırsever vatandaşlarımızın bağışladıkları kurbanlarla hazırlanan yemeklerin ve çocuklar için hazırlanan bayram harçlıklarının dağıtımını gerçekleştiren ekibimiz, çocuklara ve ailelerine yönelik; gündüzleri giyim üretimi, gıda üretimi, zekâ oyunları, din eğitimi, müzik ve spor etkinliklerine, akşamları da açık hava sineması ile animasyon film gösterimlerine devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici yaptığı açıklamada “Halk eğitimi merkezlerimiz bölgeye gittikleri ilk günden itibaren vatandaşlarımız ve çocuklarımıza yönelik çok güzel etkinliklere imza attı. İki bayramımızı arka arkaya yaşadığımız geçtiğimiz hafta deprem bölgesine ikinci defa görevli olarak giden Çal Halk Eğitimi ekibimiz bölge halkının bayramda güzel anılar yaşaması adına hafızalardan silinmeyecek çok güzel bir etkinlik daha gerçekleştirdi. Deprem bölgesine giderek gece gündüz demeden özveri ile çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.