HALİL TURAN: TALİMAT VERİLDİ, ÇÖZÜLECEK

 HALİL TURAN: TALİMAT VERİLDİ, ÇÖZÜLECEK

Öz Orman- İş Sendikası Denizli Bölge Başkanı Halil Turan, sendika genel merkezinin ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen uluslararası demokrasi kongresi’nde Başbakan Binali Yıldırım’ın geçici…

Öz Orman- İş Sendikası Denizli Bölge Başkanı Halil Turan, sendika genel merkezinin ev sahipliğinde Ankara’da düzenlenen uluslararası demokrasi kongresi’nde Başbakan Binali Yıldırım’ın geçici işçilerin ve taşeron işçilerin kadro sorununun çözümüne ilişkin talimat verdiğini açıklamasından büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. Turan; “FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz ile ilgili dünyayı kandırmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Öz Orman- İş Sendikası Genel Merkezinin organize ettiği  “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Küresel Satranç” konulu uluslararası demokrasi kongresi Ankara’da gerçekleştirildi. Başbakan Binali Yıldırım, Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan ve 50’ye yakın ülkeden yabancı sendika temsilcilerinin de katıldığı toplantıya Denizli bölge olarak yoğun bir katılım gösterdiklerini belirten Öz Orman- İş Sendikası Denizli Bölge Başkanı Halil Turan, toplantının ayrıntılarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu. “Öz Orman iş Sendikası olarak 15 Temmuz darbe girişimini uluslararası boyutta ele alan ilk sivil toplum kuruluşuyuz. Düzenlediğimiz uluslararası demokrasi kongresi ile FETÖ terör örgütü ve uzantılarının yurtdışında yaptıkları kara propaganda faaliyetlerini tersyüz etmek ve 15 Temmuz’da yaşanan gerçekleri paylaşmak adına son derece büyük önem taşıyor. Uluslararası alanda FETÖ mensuplarınca yürütülen yanlı ve yanlış propaganda sonucu oluşturulmaya çalışılan yanlış algının doğrusunu yani darbecileri değil, darbeye direnen halkı ve demokratik yolla seçilen hükümetin yaşadıklarını anlatmak adına son derece verimli bir toplantı gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanından gelen sendika temsilcileri ile 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili gerçekleri bizzat paylaşma fırsatı bulduk”

REFERANDUMDA TAVRIMIZ NET ‘EVET’

Türkiye’nin istikrarına dönük küresel güçlerin sürekli bir oyun peşinde olduğunu söyleyen Öz Orman-İş Bölge Başkanı Halil Turan, “Türkiye Cumhuriyeti devleti tarih boyunca siyasi krizlere mahkûm edildi. Parlamenter sistemin ürettiği sıkıntılara maruz bırakıldı. Ancak bugün Türkiye tarihi bir adım atarak güçlü bir yolculuğa çıktı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi modelini hayata geçirmek için referanduma gidiyoruz. Bizim 16 Nisanda gerçekleşecek olan referandumda tavrımız net “evet” oyu vererek parlamento üyelerini seçtiğimiz gibi hükümet başkanını da seçmek istiyoruz” dedi.

KADRO BEKLENTİSİ

Başkan Turan, değerlendirmesinde yılda 5 ay 29 gün çalışan orman işçilerinin yaşadığı sıkıntının giderilmesine dönükte Başbakanının yaklaşımının son derece çözümcü olduğuna dikkat çekti. Turan; “Sayın Başbakanımızın toplantıda yaptığı konuşmasın da popülizm yapmadıklarını, çözüm ürettiklerini, çözümlenmemiş sorun bırakmadıklarını söyledi. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın geçici işçilerin ve taşeron işçilerin kadro sorununun çözümüne ilişkin talimat verdiğini söylemesi de bizleri memnun etmiştir, inşallah kısa bir süre de çözümlenmesini umuyoruz” dedi