Halil Ayhan, Açtı Ağzını, Yumdu Gözünü!

Halil Ayhan, Açtı Ağzını, Yumdu Gözünü!

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, hakkındaki iddialara net cevaplar verdi. Aydan “Hakkımda FETÖ Operasyonu yapılıyor” iddiasını ileri sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde, hakkında “görevini kötüye kullanmaktan ceza aldı” şeklinde Denizli basın organlarında haberleri çıkan Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, “olayların gerçek sebebi konusunda” sorduğumuz sorulara içten cevaplar verdi. Hakkında FETÖ operasyonu yapılmaktan tutun da, cezai işlemlerin henüz sonuçlanmadığına kadar pek çok konuda açıklama yapan Halil Ayhan “linç edilmeye çalışıldığını” ileri sürdü.

Kulvar Gazetesi’ne hakkındaki “Görevi kötüye kullanmaktan verilen cezalar ve halen süren mahkeme süreci” konusunda şok ve çarpıcı açıklamalarda bulunan Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, “Buldan Asliye Ceza mahkemesinde görülen duruşmada 6 bin TL para ceza verildi. Biz karara itiraz ettik. İtiraz sonrasında 6 bin TL Para ve  5 ay kamu hizmetinden  mahrumiyet cezası  verildi. Ancak soruşturma devam ediyor. Henüz kesinleşmiş bir karar yok. Ama bazı çevreler hakkımda yalan haber furyası yapmaya başladılar. Adeta karalama kampanyası başlattılar” iddiasında bulundu.

2017 YILINDAN BERİ DAVAMIZ SÜRÜYOR

Olayın başlangıç tarihinin 2017 yılına dayandığını, Tekniker olarak bir yıl süreyle, geçici olarak işe aldıkları bir işçinin, süresinin dolmasına az bir zaman kala işe gelmeyerek, sonrasında rapor alarak dava açması sonucu bugünlere kadar uzadığını iddia eden Belediye Başkanı Halil Ayhan, “Belediyemizde tekniker olarak görev yapan Raif İ. adındaki çalışan, 2017 yılında “haksız yere işten uzaklaştırıldığı” gerekçesiyle idare mahkemesine başvurarak, bizden davacı oldu.” Dedi.

BELEDİYE MECLİSİ İŞÇİNİN SÖZLEŞMESİNİ YENİLEMEDİ

Belediye Başkanı Halil Ayhan, ismi geçen işçinin bir yıl sonrasında, sözleşmesinin yenilenmesi için Belediye Meclisine getirdiğini belirterek, “Bu işçimizi biz göndermedik. Bir yıllık sözleşmesi dolmuştu. Kendisi de bunu bildiğinden bırakıp gitmişti. Ancak ayrılma işlemleri tamamlanmadan 10 günlük rapor aldı. Ardından bizden davacı oldu.  Bu arada Belediye Meclisine sözleşmenin yenilenmesi için teklif götürdük. Ancak Belediye Meclisi sözleşmeyi yenilemedi. Bu durumda benim yapabileceğim bir şey yoktu. Ve dava süreci ile birlikte bugünlere geldik”  şeklinde konuştu.

 FETÖ TAKTİKLERİ İLE ÜZERİMİZE GELİNİYOR

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, yaşanan olayların FETÖ taktiği gibi olduğunu ileri sürerek, “Olayların bu noktaya gelmeden önce savunma yapmak istedik. Belgelerimizi hazırladık. Ama bir gün bir polis memuru savunmada kullanacağımız belgeleri çaldı” iddiasında bulunarak, hemen harekete geçtiklerini ve güvenlik kameralarında kaydı bulunan kişiyi şikayet ettiklerini ileri sürdü.

Başkan Ayhan, “FETÖ üzerimize saldırdı, saldırmaya da devam ediyor.  Evrağımızı çalan kişiyi kameralardan tespit ettikten sonra Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet ederek, soruşturma başlatılmasını istedik. Ancak savcılık kişi takipsizlik kararı verdi. Bu olaydan sonra Savcı İstanbul’a tayin oldu. İstanbul’da  FETÖ’den dolayı görevden alındı. Ayrıca tamamlamayan soruşturmayı tamamlanmış gibi ortaya attılar.” İddiasında bulunduktan sonra, üç yıl aradan sonra hakkında konuyu basına taşıyanları iyi tanıdığını belirterek, “Şimdi de siyasi polemik yaratarak, gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Ben bu kişilerin hepsi hakkında şikayette bulundum. FETÖ taktikleri ile üzerimize saldıran, devletimizi ve belediyemizin itibarını düşürmeye çalışan bu kişileri kınıyorum” dedi.