Halil Ayhan 2022’yi değerlendirdi

Halil Ayhan 2022’yi değerlendirdi

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, 2022 yılını değerlendirdiği açıklamasında, “Koronavirüs salgınına rağmen 2022 yılı bizim için oldukça iyiydi” dedi.

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, yeni yıla girdiğimiz şu günlerde, geride bırakmaya hazırlandığımız 2022 yılını gazetemize değerlendirdi.  Pandemi sürecinde mesailerin kısa olmasına, tam çalışma yapamamalarına rağmen 2022 yılını başarı bir şekilde tamamladıklarını belirterek, “Korona döneminde tam hizmet veremedik. Hastalıkla mücadelede mesailer kısa oldu. Sonrasında 2022 yılında ilçemize eserler kazandırdık. Misafir hane açılacak. Yüzme havuzu bitirilerek Hizmete girdi. Gençlerimizi kahve köşelerinden uzaklaştıracak olan ve Bin m2 Kapalıspor salonu açıldı.  Aydoğdu da halı saha, üç mahallemizde sosyal tesisler yapıldı. Artık mahalle halkımız nişanlarını, düğünlerini ve sünnet gibi etkinliklerini gönül rahatlığı ile yapabilecek” şeklinde konuştu.

2022 YILI BİZİM İÇİN KAZANÇ DOLU

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, Gazetemizden Nesrin Altınsır’a değerlendirdiği açıklamasında, “Bizim için 2022 yılı kayıp değil, kazanç yılı oldu. Olumsuzluklar ortadan kalktı. Önemli projelerimizden birisi olan Toki inşaatları bitti. Üyeler evlerine geçmeye başladı. Şu anda yüzde 60 taşındı. Bugün 600-700 bin lira eden Toki evleri 200 bin lira civarında oldu. Bundan dolayı Cumhurbaşkanımıza, yetkililere teşekkür ediyorum.

TARIM ŞAHA KALKACAK

Güney ilçesinin geçiminin yüzde 75 oranının tarımdan olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Halil Ayhan, 2022 yılında tarım ürünlerinde rekor denilebilecek bir kalitede ürün aldıklarını deli getirdi. Başkan Ayhan, “İlçemiz toprakları içerisinde üç tane baraj, üç de gölet var. Kuraklıktan dolayı barajlar etkilendi. Bu barajlarımız İlçemize turizm katkısı sağlıyor, barajda tekne turları oluyor. Tarımla geçindiğimiz için, halkımıza yardımcı olmak için iş makinaları alarak, arazi yollarını açtık. Bu sayede ulaşım kolaylaşınca, toprağı işlemekte kolaylaştı. Hatta fiyatlar bile yükseldi. Güney ilçesi Ege bölgesinde tarımsal geliri yüksek ilçelerden oldu. Sadece aromatik bitkilerde durgunluk var. Fakat biz yinede ümitliyiz. Bizim topraklarımızda Kekik, Adayçayı, Lavanta var. İklimin müsait olmasından yararlanıyoruz. Toprağımız genelde su istemiyor. Mahsulleri değerinde satıyoruz.” Dedi

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan konuşmasında, 2023 yılının tüm halkımıza hayırlar getirmesini temenni etti.