Güney Festivalle Coşacak

Güney Festivalle Coşacak

Güney Belediyesi’nin düzenlediği 15. Güney Bağcılık Kekik Kültür ve Sanat festivali başlıyor

Güney Belediyesi’nin düzenlediği 15. Güney Bağcılık Kekik Kültür ve Sanat festivali başlıyor.

Güney Belediyesi 15. Güney Bağcılık Kekik Kültür ve Sanat festivali 02 ve 03 Eylül 2022’de Cumhuriyet Meydanında misafirlerini ağırlayacak.

Güney Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olduğu 15. Güney Bağcılık Kekik Kültür ve Sanat festivali 02 ve 03 Eylül 2022’de Cumhuriyet Meydanında misafirlerini ağırlayacak. Festival programı, 02 Eylül Cuma günü mehteran gösterisi ve halk oyunlarıyla ardından akşam konserleriyle devam edecek. Konserde Işıl Koç ve Ahmet Algün sahne alacak.

 
Festivalin 2. Günü Düşman işgalinden kurtuluşumuzun 100. Yılı kapsamında düzenlenecek olan törenin ardından konser devam edecek. 15. Güney Bağcılık Kekik Kültür ve Sanat Festivalinde Yeşim Dağlı ve Mary Jane konseri ile festival son bulacak.

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, Güney İlçesinin Düşman işgalinden kurtuluşu hakkında bilgi verdi. “100 yıl önce İlçemiz yabancı güçlerce işgal edilmiş ve burada karargâh kurulmuş, halkımıza işkence ve zulüm edilmiştir. Ancak 3 Eylül tarihinde verilen mücadele ile düşman askerleri topraklarımızdan çıkarılmıştır. O zaman verilen mücadele ruhunu hala hissediyoruz ve Güney’in daha güzel ve huzurlu bir yer olması için çalışıyoruz. Bugün burada kurtuluş günü etkinliklerimizin yanında temeli atılacak bu yatırımlarla Güney ilçesi daha da modern bir hale gelecek” dedi. Dolu dolu geçecek olan festivale Başkan Ayhan, Denizli halkını davet etti.