“Güneş Enerjisi Otizmde Fark Yaratıyor” projesi hayata geçirildi

“Güneş Enerjisi Otizmde Fark Yaratıyor” projesi hayata geçirildi

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Nexans A.Ş ve Nexans Vakfı iş birliği ile “Güneş Enerjisi Otizmde Fark Yaratıyor” projesi hayata geçirildi

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Nexans A.Ş ve Nexans Vakfı iş birliği ile “Güneş Enerjisi Otizmde Fark Yaratıyor” projesi hayata geçirildi.

Sürdürülebilir enerji çözümlerini teşvik etmeyi ve otizmli bireylerin yaşamlarını iyileştirmeyi amaçlayan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Nexans A.Ş ve Nexans Vakfı "Güneş Enerjisi Otizmde Fark Yaratıyor" projesini başarıyla hayata geçirdi. Bu iş birliği kapsamında Dentaş Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi (DOÇEM) 'ne Güneş Enerjisi Sistemi kuruldu.

2016 yılında Dentaş Kâğıt A.Ş tarafından yaptırılarak milli eğitime bağışlanan otizmli öğrencilerin yaşamlarını bağımsız olarak sürdürebilen bireyler haline getirmeyi amaçlayan DOÇEM’de yapımı tamamlanan sistem ile okulun ısıtma, soğutma, aydınlatma vb konularda eğitimi devam ettirmek için ihtiyacı olan elektrik enerjisi güneşten sağlanabilecektir.

"Güneş Enerjisi Otizmde Fark Yaratıyor" projesi, çevre bilincini teşvik etmeye ve güneş enerjisinin gücünü kullanarak karbon ayak izini azaltmaya katkıda bulunmaktadır. Dentaş Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi, otizmli bireylere kaliteli eğitim sağlayan bir merkezdir ve artık güneş enerjisi sistemi ile güçlendirilmiştir. Güneş enerjisinin kullanımı, yalnızca küresel iklim değişikliği ile mücadele çabalarıyla uyumlu olmakla kalmamakta, aynı zamanda yenilenebilir enerji kaynaklarının yereldeki anlamlı değişimi tetikleme potansiyelini de göstermektedir.

06 Eylül 2023 tarihinde DOÇEM’deki Güneş Enerjisi Sisteminin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan ve protokol üyeleri, Dentaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Abalıoğlu, Nexans Yönetim Kurulu Başkanı Jean Mouton ile her iki şirketin üst düzey yöneticileri ile okulun öğrencileri ve veliler katıldı. Törende konuşma yapan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu, “Bugün açılışını yapacağımız güneş enerjisi sisteminin faaliyete geçmesiyle, okulumuzun temiz ve sürdürülebilir enerji ile ekonomik ve yüksek standartlardaki eğitim kalitesini devam ettireceğine inancımız tamdır. Bizlere bu imkânı sağlayan Nexans Grubu’na başta Jean Mouton olmak üzere tüm Nexans yöneticilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Nexans Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Atilla Kurtiş projeyle ilgili olarak “Geleneksel ısıtma ve soğutma sistemlerinden olumsuz etkilenen otizmli çocuklar ve ailelerinin hayat standartlarını iyileştiren bu proje, aynı zamanda gezegenimiz için sürdürülebilir bir geleceğe doğru bir adım olacak ki bu da Nexans olarak vizyonumuzun temelini oluşturuyor. Bu olağanüstü okulu inşa eden Dentaş Kağıt Sanayi AŞ’ye ve 2013 yılından bu yana dezavantajlı toplulukların enerjiye erişimini kolaylaştıracak sürdürülebilir girişimleri destekleyen vakfımız Nexans Foundation’a çok teşekkürler. Bu proje ile bu kıymetli okula, çocuklarımıza ve gezegenimize katkı sunabilecek olmaktan dolayı müteşekkiriz” diyerek duygularını ifade etti.

Okulun öğrencilerinin sergilediği performansların ardından, Doçev’e bağışlanan fidanların sertifikaları takdim edildi. Yapımı tamamlanan güneş panellerinin kurdele kesim törenine geçildi.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Hakkında

Ulusal kalkınmaya, yöresel gelişime ve kültürel zenginliklerin yaşatılmasına katkıda bulunmak amacıyla 1999 yılında kurulan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, kurulduğu günden bu yana eğitim, kültür, bilim ve sanat alanında çeşitli projeler geliştirmekte ve uygulamaktadır.

2006 yılında Merhum Turgut Özakman tarafından açılışı yapılan ve içerisinde yaklaşık 15.000 yayın bulunan Necla Pamukcu Kütüphanesi, Denizli Valiliği İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü tarafından “Özel Kütüphaneler” kapsamına alınmıştır. Çoğu Pamukkale Üniversitesi’nin akademisyenlerinden oluşan yayın kurulunun katkılarıyla, 2004 yılında çıkarılmaya başlanan Geçmişten Günümüze Denizli Dergisi her geçen gün kaybolmaya yüz tutan kültürel değerlere sahip çıkarak, Denizli’nin örf, âdet ve geleneklerini ölümsüzleştirmiş, genç nesillere aktarmıştır.

Daha fazla bilgi için www.csavakfi.org.tr


Nexans Hakkında

Nexans, yüzyılı aşkın bir süredir gezegenin elektrifikasyonunda çok önemli bir rol oynadı ve geleceğin elektriği olmada kararlı. Grup, 42 ülkede yaklaşık 25.000 çalışanıyla, güvenli, sürdürülebilir, yenilenebilir, karbondan arındırılmış ve herkes tarafından erişilebilir olan yeni elektrifikasyon dünyasına öncülük ediyor. Nexans, sektöründe, dünya çapında dezavantajlı toplulukların enerjiye erişimini sağlayan sürdürülebilir girişimleri destekleyen bir Vakıf kuran ilk şirkettir ve 2030 yılına kadar karbon nötrlüğüne katkıda bulunma sözü vermiştir.

Çevre dostu olan kalıplanmış selülozik ambalaj üretimini uluslararası yatırım politikaları ile genişleten Dentaş, kendi teknolojisini sürekli geliştirerek büyümesini her geçen gün devam ettirmektedir.