Güle Güle Koca Reis

Güle Güle Koca Reis

Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi, Türk Sağlık Sen Denizli Şubesi Başkanı Rayif Kurşunoğlu toprağa verildi. Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nin de katıldığı Çal ilçesi Ortaköy…

Denizli’nin en sevilen sendikacılarından, güler yüzlü, mücadeleci şahsiyetlerinden olan ve Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden Türkiye Kamu Sen Denizli Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Denizli Şubesi Başkanı Rayif Kurşunoğlu, doğup büyüdüğü ata toprakları Çal Ortaköy mahallesinde aile mezarlığında toprağa verildi.

“Cesur yürekli Sendikacı” ve “koca Reis” olarak bilinen Rayif Kurşunoğlu’nun cenazesine Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı ve Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydın, CHP Denizli milletvekili Teoman Sancar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ öğretim görevlileri Prof. Yusuf Kılıç, Prof. Ferhat Ağırman, Türk Ocağı Başkanı Prof. Turgut Tok, TÜRKAV Başkanı Ahmet Aykol ve çeşitli sendikaların başkanları, ilçe temsilcileri ve Ortaköy sakinleri katıldı. Hüznün ve gözyaşının hakim olduğu cenaze töreninde pandemi kurallarına dikkat edilerek cenaze namazı kılındı. Ardından yine pandemi kurallarına uyularak mezarlığa gidildi ve dualar eşliğinde Kurşunoğlu toprağa verildi.

SENDİKADA TÖREN DÜZENLENDİ
Rayif Kurşunoğlu için ilk tören Türkiye Kamu Sen ve diğer sendikaların bulunduğu binanın önünde düzenlendi. Sabat saat 11.00 sıralarında düzenlenen törende Başkan Kurşunoğlu’nun hayatı ve mücedelesinin anlatıldığı  konuşmalarda, “yaptığı sendikal çalışmaların aynı şekilde devam edeceği” belirtildi.

Türkiye Kamu Sen Denizli Temsilci Vekili ve Türk Eğitimsen Başkanı Emre Erdoğan, çok üzgün olduklarını belirttiği konuşmasında, “Sendikamız bünyesinde virüs belasına birçok arkadaşımızı kurban verdik. Son bulmasını arzu ediyorum. Başkan Rayif Kurşunoğlu cesur ve kararlı çalışmaları ile bize ışık oldu. Bugün,değerli bir sendikacı arkadaşımızı, değerli bir ağabeyimizi kaybettik. Sendikacılık konusunda ondan çok şey öğrendik. Bıraktığı yerden mücadelemiz sürecektir. Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun. Geride kalan ailesine ve sendikalarımıza başsağlığı diliyorum” dedi.

  TEDAVİ GÖRÜYORDU. YOĞUN BAKIMDAN ÇIKAMADI
Geçtiğimiz Aralık ayında korona virüs testi pozitif çıkan Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu (53), 22 gün yoğun bakımda kaldı. İlk önce testini yaptırdıktan sonra evinde karantina altına alınan ve buradan Denizli Devlet Hastanesine kaldırılmış, tedavi ediliyordu. Durumunun ağırlaşması üzerine entübe halde Pamukkale Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Kurşunoğlu, 22 gün süren yoğun bakımınında iken dün sabah saatlerinde doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Evli ve 2 çocuk babası Kurşunoğlu, memleketi Çal ilçesinin Ortaköy Mahallesinde korona virüs tedbirleri göz önünde bulundurularak kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.