Gönül Kültürhanesi hizmete açıldı

Gönül Kültürhanesi hizmete açıldı

Gönül Kültürhanesi hizmete açıldı

(İHA) - Denizli'de İçişleri Bakanlığı'nın desteğiyle hayata geçirilen Denizli Gönül Kültürhanesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Marım tarafından hizmete açıldı.

Dernek binası bahçesindeki açılışta konuşan Gönül Köprüsü Başkanı Nergis Şenocak, "Hepiniz hoş geldiniz. Bugün, Gönül Ofis'te, Gönül Kültürhanemizin Derneğimizin İçişleri Bakanlığı onaylı projesinin açılışını yapmaktayız. Burada kültüre dair birçok etkinlik gerçekleştireceğiz. Yazlık sinema gösterimleri yapacağız, çeşitli toplantılar düzenleyeceğiz ve bunları çadırımızda gerçekleştireceğiz. Türk halk müziği ve korosu müzik dinletileri olacak. Bu dinletilere katılımınızı bekleriz, çok keyifli olacağına inanıyoruz." dedi.

Teşekkür ve katılım çağrısı
Şenocak, konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek, "Katıldığınız ve geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum, ayaklarınıza sağlık. Hepimiz için hayırlı olur inşallah. Burada hedeflediğimiz kitle dezavantajlı gruplar ve evden dışarı çıkmamış kadınlarımızdır. Bugün, her birinin işi olduğu ve okulların kapanmasından dolayı kendileri şu an aramızda değil. İlerleyen saatlerde buraya gelerek sohbete katılacaklar. Şimdiden gelenlere teşekkür ediyorum ve hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Marım, “Güzel çalışmalar sunuluyor”
Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Marım ise konuşmasında projenin önemine değinerek, "Gerçekten Denizli adına çok önemli bir konuda bir aradayız. Halkın birlikte neler yapabileceğini, gönüllü insanların hiçbir beklentisi olmadan, sadece topluma ve insanlara yararlı olabilmek için verdikleri emekleri görmekteyiz. Bu gönüllü çalışmalar gündüzleri gerçekleştirilmekte ve çok güzel etkinlikler ve çalışmalar sunulmaktadır. Bu çalışmalara yakından tanık oldum. Bugün bu yeni mekanda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu açık hava tiyatroları, yıllardır Denizli'de bir eksikti. Bahçe sinemaları, söyleşiler gibi etkinliklerin eksikliği hissediliyordu. Bu etkinliklerin burada yapılması, insanlarımızın hem sosyal hem de kültürel anlamda dayanışma içinde vakit geçirmeleri ve hizmet vermeleri, hizmet almaları hepimiz adına çok önemli" şeklinde konuştu.

Gönül Köprüsü’ne teşekkür
Marım, Gönül Köprüsü'ne teşekkür ederek, "Bu konuda çalışan, Gönül Köprüsü'nde emek veren ve kendine 'Sosyal yönden ben de varım' diyen herkese teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bu konuda gönüllü olarak çalışarak topluma bir yön veriyorsunuz. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Gönül Kültürhanesi projesi kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler arasında yazlık sinema gösterimleri, toplantılar ve müzik dinletileri bulunuyor. Bu etkinliklerin, Denizli halkının sosyal ve kültürel anlamda dayanışma içinde vakit geçirmelerine katkı sağlaması planlanıyor. Projenin hedef kitlesi arasında dezavantajlı gruplar ve evden dışarı çıkmamış kadınlar yer alıyor. Proje, bu grupların sosyal hayata katılımlarını artırmayı ve onlara destek olmayı amaçlıyor. Etkinlikler ve faaliyetler, bu hedef kitlenin ihtiyaçlarına uygun olarak düzenlenecek.