Gökyüzünden Denizli

Gökyüzünden Denizli

Türkiye'nin en önemli turizm, tesktil ve sanayi kentlerinden birisi olan Denizli, havadan fotoğraflandı

Türkiye'nin en önemli turizm, tesktil ve sanayi kentlerinden birisi olan Denizli, havadan fotoğraflandı. Süper Lig ekiplerinden Yukatel Denizlispor iç saha maçlarını Denizli Atatürk Stadı'nda oynuyor. Statta, haziran ayında başlayan tadilat çalışmaları kapsamında zemin 3 metre aşağıya indirilerek seyirci kapasitesi 4 bin artırılarak, 19 bine yükseltildi.

 Pamukkale ilçesi 15 Mayıs Mahallesi'nde bulunan Denizli Valiliği enerjisinin büyük bölümünü çatısına yerleştirilen güneş enerjisi panellerinden sağlıyor.

Ege Bölgesi'nin en büyük kongre ve kültür merkezi olan Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Pamukkale ilçesinde yapılan Nihat Zeybekci Kültür ve Kongre Merkezi'nin 5 bin metrekarelik cam kubbesi ise Türkiye'nin en büyüğü arasında yer alıyor.

 UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan, içinde İncil'de adı geçen 7 kiliseden birinin yer aldığı Laodikya Antik Kenti'ndeki kazı ve restorasyon çalışmaları, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek başkanlığındaki ekip tarafından 2003'ten bu yana yürütülüyor.

Denizli kent nüfusunun önemli bir bölümü Merkezefendi ilçesinde yaşıyor.