Gitmeden Aldığı Kararlar Buldan'da Kaos Yarattı

Gitmeden Aldığı Kararlar Buldan'da Kaos Yarattı

Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, Kasıtlı Olarak Yapıldığını Düşünüyorum

Denizli Buldan ilçesinde partisi tarafından aday gösterilmeyen MHP’li Mustafa Şevik’in seçimden sonra encümen toplantısı organize edip 100’e yakın vatandaşa ceza kesildiği ortaya çıktı.

Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, yaptığı basın açıklamasında önceki dönem Belediye Encümeninin almış olduğu kararı, vatandaşlara tebliğ etmediğini, kasıtlı olarak yeni dönemde görev alanlarla vatandaşı karşı karşıya getirmeyi amaçladıklarını belirtti.


 “Tebligatlar Kasıtlı Olarak Yapılmıştır”

Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak’ın İmar Barışı İptali sebebiyle düzenlenen cezalar İle İlgili basın açıklamasında, Başkan Orpak açıklamada şu ifadeye yer verdi.

Buldan Belediyemize 26. Şubat 2024 tarihinde Denizli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, daha önce İmar barışı kapsamında alınmış olan Yapı Kayıt Belgelerinin iptali gerekçesiyle işlem yapılmasına yönelik tebligat iletilmiştir.

 
Buldan Belediyesi önceki Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Musa Çetinel, Tevfik Yanık, Adil Cabaroğlu’ndan oluşan ‘Mustafa Mustak’ın katılmadığı’  Belediye Encümeni, Yeni Belediye Başkanı seçilen Mehmet Ali Orpak henüz mazbatayı alıp göreve başlamadan, 02. Nisan2024 tarihinde yaptıkları Encümen toplantısı ile  Yapı Kayıt Belgeleri iptal edilenlere İmar kanununa aykırılıktan cezaların kesilmesine karar vermişlerdir. Fakat cezaların muhataplarına tebligatını manidar bir şekilde yeni seçilmiş olan Mehmet Ali Orpak’ın yapması için kasıtlı olarak tebligat yapmamışlardır.

Eski Belediye Encümeni tarafından kesilen cezanın yeni seçilen Belediye Başkanının tebligat yapma zorunluluğundan dolayı, bu işlemi yeni yönetimin uygulaması gibi gösterme kasıtlı  bu davranış;  mağdur olan vatandaşlarla yeni Belediye yönetimini karşı karşıya getirmeye yönelik bir tutum olup, iyi niyet içermeyip  art niyet içermektedir.

 
Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak,”Mağdur olan vatandaşlarımızla ilgili,  yasanın el verdiği noktada elimizden gelen ve mağduriyetlerin yasalar çerçevesinde giderilmesine yönelik çalışmalar yapılacağını belirtti. Saygılarımlar kamuoyuna duyurdu.