Geri dönüşümden kazandı, doğaya ve çevreye harcadı

Geri dönüşümden kazandı, doğaya ve çevreye harcadı

Denizli’de Tataroğlu Kağıtçılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uğur Tatar, 2005 yılında ‘Sizin de Dikili Bir Ağacınız Olsun” sloganıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesine devam ediyor.

Denizli’de Tataroğlu Kağıtçılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uğur Tatar, 2005 yılında ‘Sizin de Dikili Bir Ağacınız Olsun” sloganıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesine devam ediyor. Proje kapsamında geride kalan 18 yılda tesisi ziyaret eden öğrencilere geri dönüşüm ve doğanın korunmasıyla ilgili bilgiler verilirken, binlerce ücretsiz çam fidanı dağıtıldı. 1993 yılında kurulan Tataroğlu Kağıtçılık sayesinde bu güne kadar 105 bin ton atık kağıdının geri dönüşüme kazandırıldığını, bu sayede yaşam kaynağımız olan 1 milyon 785 bin ağacın kesilmesini önlediklerini anlatan Tataroğlu Kağıtçılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uğur Tatar, “Denizli Lisesi mezunuyum. Lise bittikten sonra baba mesleğim kamyonculuğa başladım. Üniversiteyi okumak istememe rağmen nasip olmadı. 1978’den 1993 yılına kadar kamyonculuk yaptım. Türkiye’de Gümüşhane ve Hakkari hariç her tarafına yük taşımacılığı yaptım. 1993 yılında Tataroğlu Kağıtçılık işletmesini kurduk. Hurdacılık denilen bu sektörde özverili çalışarak kriterlerimizi, çalışmamızı yansıtarak 2003 yılında Çevre Ve Orman Bakanlığı’nca Türkiye’nin 10. Denizli’nin ilk lisanslı ambalaj atığı toplama ayrıştırma lisanslı işletmesini açtık. Bu tesis bizim kendi öz kaynaklarımızla yapılan bir tesis. Siz yönetmelik üzerine bir tesis yapıyorsanız, farkındalık oluşturuyorsanız bu vizyonerliğinizin göstergesi olsa gerek diye düşünüyorum.” Dedi

Topluma da faydalı olmalıyız

Kağıt atıklarının toplanıp ayrıştırılarak ekonomiye geri kazandırılması, ağaçların kesilmekten kurtarılmasının yanında firma olarak topluma da faydalı projeler içinde var olmak istediklerine dikkat çeken Mehmet Uğur Tatar, 2005 yılında “Sizin de dikili bir ağacınız olsun!” adı altında sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Tatar, “Topluma nasıl faydalı olabiliriz diye düşündük. Firma olarak sosyal etkinliğimiz olsun düşüncesiyle 2005 yılında “Sizin de dikili bir ağacınız olsun!” adı altında projemizi başlattık. Tesisimize ilköğretim, anaokulu, ortaokulu, lise hatta üniversite öğrencileri geldi. Gelmeye de devam ediyor. Proje kapsamında tesisi bu güne kadar 850 okulumuzda eğitim gören binlerce öğrencimiz ziyaret etti. Öğrencilere çevre, ağaç sevgisi, doğal hayat, atıkların ayrıştırılmasıyla ilgili bilgiler verdik. Ambalaj atıklarının çöp olmadığını, geri kazandırılması halinde çevreye faydalı olacağını aktarıyoruz. Ağaç ve doğa sevgisini öğrencilere aşılamak içinde her öğrenciye bir çam fidanı da hediye ediyoruz. 18 yılda toplamda tesisimizi ziyaret eden öğrencilere 20 bin çam fidanı hediye etmiş olduk. Çevre konusunda bilinçli bireyler yetiştirmenin yolunu açtığımızı fark edince bu bize mutluluk veriyor. Biz bu sosyal sorumluluk projemizi işletmemiz var olduğu sürece devam ettireceğiz.” dedi.

Birçok ödüle layık görüldü

Tataroğlu Kağıtçılık, 2005 yılında Türkiye'de 10.cu Denizli'de ilk ve tek Çevre ve Orman Bakanlığı "Ambalaj Atığı Toplama-Ayırma Lisanslı" tesis ünvanına sahip oldu.

Firma bu özverileri çalışmalar neticesinde;

2005 Yılı Denizli Çevre Ödülü,

2006 Yılı EBSO (Ege Bölgesi Sanayi Odası) Çevre Ödülü Teşekkür Belgesi,

2010 Yılı REC Türkiye Avrupa Birliği Çevre Yarışmasına Katılım,

2014 Yılı Anadolu Markaları Jüri Özel Ödülü,

2015 Yılında TİSK (Türkiye İşverenler Sendikaları Konfederasyonu) Sosyal Sorumluluk Yarışması KOBİ statüsünde finale kalma başarısını göstererek Denizli'yi gururla temsil etti.