Gerçekleşirse, Aracı olmadan tüketici ucuz et yiyecek

Gerçekleşirse, Aracı olmadan tüketici ucuz et yiyecek

Denizli Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nin 340 üyesi 26 Ekim’de sandık başına giderek yeni yönetimini seçecek. 25 yıldır  büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Başkan adaylarından Ali Çiftçi,…

Büyükbaş hayvan besicilerinin kayıtlı olduğu Denizli Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nde seçim heyecanı yaşanıyor. 26 Ekim Salı günü saat 11.00’de Deda Düğün Salonu’nda yapılacak olağan genel kurulda 340 üye yeni başkan ve yönetimi belirleyecek.

Çal ilçesinde oturan ve 2 besihanesinde 400 büyükbaş hayvanı bulunan Ali Çiftçi, sektörün içinde olduğunu, 25 yıldır büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yaptığını söyleyerek, başkan adayı olduğunu açıkladı. Çiftçi, seçim öncesi vaadlerde bulundu, vaadlerini başkan olduktan sonra en geç 1 yıl içinde gerçekleştireceğinin sözünü verdi.

EN ÖNEMLİ İCRAATI OLACAK

Üyeleri sandık başına davet eden Çiftçi, şunları söyledi; “Çeyrek asırdır sektörün içindeyim. Sorunları ve çözüm önerilerini bizden iyi kimse bilemez. Önemli olan sorunları dile getirip ağlamak değil, çözüm önerilerini sunmak ve üretimden gelen gücümüzü kullanmaktır. Başkan olduğum zaman yapacağım ilk icraat şudur; Çal’da mezbahanemiz yapılıyor. Başka yerler ile de anlaşma yapılacak ve üreticinin hayvanı piyasa şartlarına göre daha pahalıya kesilecek. Denizli kent merkezinde kırmızı et satış yeri kurulacak. Üreticinin kesilen hayvanı direkt olarak satış reyonuna gelecek ve piyasaya göre halkımıza daha ucuza et satılacak. Et satış yerinin kar marjı piyasaya göre daha düşük olacak ve halkımızın ucuz et tüketmesini sağlayacağız. Böylece üretici de kazanacak, tüketici de kazanacak. Üyelerimiz arasında birlik ve beraberliği, dayanışmayı arttıracağız. İlgili bakanlıklar ve müdürlükler ile sürekli koordine halinde olacağız.”