GENÇLER EĞLENDİ

GENÇLER EĞLENDİ

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından, Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda düzenlenen “Gençlik Konseri” Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi Orkestra…

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından, Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda düzenlenen “Gençlik Konseri”  Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi Orkestra ve Korosunun katkılarıyla 25 Nisan 2017 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Ulusal kalkınmaya, yöresel gelişime ve kültürel zenginliklerin yaşatılmasına katkıda bulunmak amacıyla 1999 yılında kurulan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, kurulduğu günden bu yana eğitim ve kültür alanında çeşitli projeler geliştirmekte ve uygulamaktadır.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Gençlik Konseri” Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi Orkestra ve Korosunun katkılarıyla 25 Nisan 2017 Perşembe günü 14.00-15.00 saatleri arasında Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konser programı Vakfın Üst Kurul Üyesi Sayın Ercüment Erdem’in açılış konuşması ile başladı.

Sayın Erdem konuşmasında; Milli Mücadele'nin başlangıcı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olan 19 Mayıs 1919'un 98. yıl dönümünü, “Bütün ümidim gençliktedir” diyerek Türk gençliğine armağan ettiği Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını geçen hafta içinde gurur ve heyecanla kutladığımızı söyledi. Bugün de bu kutlamaların devamı niteliğindeki müzik dinletisi vesilesiyle, Atatürk’ü şükranla andığımızı söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.  

Konuşmanın ardından başlayan konserde; öğrenciler orkestra şefi Neslihan Demirbacak ve koro şefi Sevgi Utma’nın yönetiminde türküden çok sesli düzenlemelere ve marşlara kadar geniş yelpazede eserler sundular. Konsere, Gülay Kaynak Sarıkaya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Erbakır Fen Lisesi, Mükerrem Mehmet Eke Ortaokulu ve Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi’nin öğrencileri ve öğretmenlerinin bir kısmı dinleyici olarak katıldı.

Gençlerin de ara ara koroya eşlik ettiği ve müzik ziyafeti tadındaki konser, öğrenciler tarafından ayakta alkışlanarak son buldu.