Gelecek Partisi Umut Vaat eden Bir Parti

Gelecek Partisi Umut Vaat eden Bir Parti

Gazetemiz Kulvar’a konuşan Gelecek Partisi İl Başkanı Aykut Yıldırım, Denizli bazında İlçe teşkilatları dahil, partisinin bütün teşkilatlarını kurduktan sonra Mart ayı ile birlikte kongrelerini…

Gazetemiz Kulvar’a konuşan Gelecek Partisi İl Başkanı Aykut Yıldırım, Denizli bazında İlçe teşkilatları dahil, partisinin bütün teşkilatlarını kurduktan sonra Mart ayı ile birlikte kongrelerini yaparak etkin çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi. Geçtiğimiz aylarda bir yandan teşkilat kurduklarını, bir yandan da Denizli halkına kendilerini tanıtmaya başladıklarını belirten Başkan Yıldırım, Denizli halkının partilerine büyük ilgi gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Partisinin Gelecek vaat eden ve iktidara yakın bir parti olduğunu, Genel Başkanları Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminden yaptıkları ile tanınmasının kendilerine büyük bir avantaj sağladığını dile getiren İl Başkanı Aykurt Yıldırım, geçmiş ve gelecek ile ilgili yaptıklarını, yapacak olduklarını gazetemiz Kulvar için değerlendirdi. 

Gelecek Partisi Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım şunları söyledi;

PANDEMİ ÇALIŞMALARI YAPTIK

“Göreve başlayalı bir yıl geçti. Bir yandan teşkilatlarımızı kurarken, bir yandan da sosyal olaylara imzamızı attık. Pandemi bizi durdurmadı, biz tedbirlerimizi alarak sahalarda çalışmalarımıza devam ettik. Geçen sene Merkezefendi, Honaz ve Buldan’da atama yaparak, teşkilatlarımızı oluşturduk. Üç ilçemizde daha saha çalışmalarını yaptık. Pandemi sebebi ile maskelerimizi dağıttık, esnaflarımıza ziyaretlerde bulunduk. Bu senede 10 ilçeye atamalarda bulunduk. Mart sonu gibi ilçe kongreleri tamamlamayı hedefliyoruz. Nisan ve Mayıs başı gibi il kongrelerimizi tamamlamış olacağız.”

GELECEK PARTİSİNE KATILIM NASIL?

“Gelecek partisine çok fazla teveccüh var. Çünkü Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, sevilen bir kişi. Gittiğim yerlerde de ben kendim BUNU yakinen gördüm. Daha çok sosyal medyadan bize ulaşan çok vatandaşımız oldu.  Tabi ki Sayın Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlık yapması, çözüm önerilerini birlikte getirmesi, asılsa istediğimiz muhalefetti de beraberinde getirdi.

 Bizim için çok önemli olan parlamenter sistemine geçiştir. Biz, kendimizin güçlendirilmiş parlamenter sistem projemizi basın yolu ile anlatmıştık. Şeffaflık yasayı, ihale yassı ve bunlarla beraber diğer olgular. Bütün bunları bilgi, tecrübe ve kadro ile beraber güzel bir yapı oluşturduk. Gelecek Partisine halkımızın fazlasıyla teveccüh göstermesi, güvenilir olmasını gösteren etkendir. Önümüzdeki Seçimlerde de mecliste olacağımızı ümit ederek, bize gösterilen bu teveccühü boşa çıkarmamak ümidiyle elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

HANGİ İLÇEMİZDE DAHA İYİSİNİZ?

“Bütün ilçelerimizde partimizi büyük teveccüh var. Daha önceden tanınmış bir genel başkanımızın olması, düşünce ve görüşlerini basın yoluyla da ifade ettiği gibi, bugün de vatandaşlarımızın istediği özlediği demokrasi, hak, hukuk ve adalet olguları dile getirmesi partimizi büyütmektedir. İlçe başkanlarımız ile sık sık görüşüyoruz. Onların fikirlerini, düşüncelerini alarak, ilçelerinin sorunlarını öğrendiğimizde, tüm ilçelerimizde partimize büyük bir ilginin ve teveccühün olduğunu öğreniyoruz. Bütün kesimler bize sıcak bakıyor”

ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERE HAZIRMISINIZ?

“Biliyorsunuz, Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu, eski partisinden ayrıldıktan sonra parti konusu gündeme geldiğinde, parti kuramazlar deniyordu. Ama parti kuruldu. Parti kurulduktan sonra teşkilatlara üye bulamazlar dendi. Pandemi süreci olmasına rağmen bunu da başardık. Kısaca, bize ömür biçenler her söylediklerinde yanıldılar ve biz yolumuza devam ediyoruz. Bizim hedefimiz seçimlerde TBMM’ne girebilmek. Seçimlere hazırız.

Zaman ne gösterir bilmiyorum. Pandemi ve ekonomik sıkıntılar bildiğiniz gibi halkımızın asıl sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Gelecek Partisi olarak biz, Bütün sorunlara cevap verebilecek, çözüm üretebilecek güçlü kadrolaşmayı sağladık. Bizim seçimler konusunda endişemiz yok ve vatandaşlarımıza güveniyoruz. Olumsuzlukları tekrar yaşamamak için artık yeni bir iktidara, yeni bir değişime ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Gelecek Partisi bu bağlamda kadrosu ve projeleri ile Türk Milleti’ne hizmet etmeye hazırdır.”

 GELECEK PARTİSİ’NİN PROJELERİ NELER?

“Pandemi öncesinde biz yola çıkarken, Genel Başkanımız Davutoğlu öngörülerde bulunmuş ve özellikle tarım konusunda açıklamalar yapmıştı. Tedbirlerin alınması gerektiğini belirtmişti. Biz çiftçilere mazot desteği vereceğimizi söylemiş, hatta pandemi sürecinde hükümetin nefes alınsın diye verdiği kredileri sıfırlamayı dile getirmiştik. IMF borcunun ödenmesinden ziyade, biz öncelikle kendi vatandaşımızı düşüneceğiz. Bunlar olmayacak bir şey değil. Türkiye çok büyük bir ülke. Geliri var, tarımı dayanıklı ekonomimizde olabilir, işçimize, esnafımıza, memurumuza,  EYT’lilere, KHK ile işten atılanlara çözüm üretmemiz gerekli. Biz bunları her hafta açıklıyoruz, basın sözcümüz ilan ediyor.  Vatandaşlarımız partimizin basın sözcüsünün açıklamalarını izlerlerse kendisine has bir şeyler bulacaktır”

GÜNEY DOĞU İLLERİNDE OYLAR ARTIŞ GÖSTERİYOR

“Bugün, iktidarın yaptırdığı anketlerde seçime girmemiş bir parti olarak Gelecek Partisi’ni yüzde 3 dolaylarında gösteriliyoruz. Teşkilatlanmayı yeni tamamlamış, seçimlere girmemiş ve hiç yol almamış bir parti için yüzde 3 oy olması çok iyi bir göstergedir. Ancak, biz parti olarak yaptırdığımız anketlerde ise yüzde 6 ve 7 bandındayız. Bu bile partimizi gölgelemek için iktidarın neler yaptığını göstermesi açısından anlamlıdır.

Doğuda yaşayan vatandaşlarımızın büyük sıkıntıları var. Partimize bu yüzden, projeleri yüzünden çok büyük ilgi gösteriliyor. İlk örgütlenen gençlik teşkilatlarımızın bütün kongrelerini yapan illerimiz doğu illerimizdir. Bizim kuruluşumuz da her türlü renkten arkadaşlarımız var Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisi ve Romanı ile hiç bir ayırım yapmadan doğuda çok büyük bir başarı elde edeceğimize inanıyorum. Bizim çalışmalarımızın sonucunun batıya da yansıyacağını inanıyorum”