Geleceğin güçlü Türkiye’si onların omuzlarında

Geleceğin güçlü Türkiye’si onların omuzlarında

Memleket Partisi Denizli il başkanı Erhan Derici, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı sebebiyle yazılı bir açıklama yaptı. Derici açıklamasında, “Çocuklar ülkemizin geleceğidir” dedi.

23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramının yıldönümünde yaptığı yazılı açıklamasında, “1.Dünya savaşı sonrasında yurdumuzun galip devletler tarafından işgal edilmesine karşı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu'da başlattığı hareketin, ulusumuzun büyük özverisi ve kararlılığıyla zafere ulaşması, yurdumuz üzerinde tam bağımsız, ulus egemenliğine dayanan, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının da önünü açmıştır.” Diyen Memleket Partisi Denizli il başkanı Erhan Derici, daha sonra şunları söyledi; “ Hakkını koruyabilmenin gururunu yaşayan Türk ulusu, böylelikle kendisini yok saymak isteyenlere, yurduna göz dikenlere tarih önünde en güzel cevabı vermiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, Türk ulusunun aydınlığa çıkaran süreçteki en önemli kilometre taşlarından biridir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Yüce Önderin düşüncelerinde olgunlaştırdığı yönetim biçiminin yaşama geçirilmesi amacıyla atılan ileri görüşlü adımlardan biri olmuştur. Bu yönüyle 23 Nisan tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunun da habercisidir. 23 Nisan, ulusal egemenliği üstün kılan, laik, demokratik ve çağdaş Cumhuriyet rejimini getiren günü simgelemektedir. Bugün yöneteni ve yönetileniyle hepimize düşen görev, 23 Nisan'ın bu felsefesine sahip çıkmak ve onu yaşatmaktır.

"Çocuklar sizi seviyor ve size güveniyoruz"

Geleceğin güçlü Türkiye'sinin kurulmasının çocukların elinde olduğuna inanan Atamız, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü çocuk bayramı ilan ederek, onlara olan sevgisini ve inancını göstermiştir. Çocukların korkusuz bir dünyada, kardeşçe bir yaşam sürmeleri, çağdaş yaşamın tüm olanaklarından yararlanmaları ve sorunlarına çözüm üretilmesi, ancak haklarının korunması ve sevgiyi temel alan çalışmalar sayesinde mümkündür. Asla unutulmamalıdır ki, en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize de sahip çıkmak demektir. Bu bilinçle, Atatürk’ün yolundan ayrılmadan, ülkemize ve ulusumuza yararlı yurttaşlar olabilmek için çalışmak çocuklarımızın en önemli görevidir. Çocuklarımızın, bu görevin tarihsel sorumluluğunu yerine getireceğine ve elde edilecek yeni başarılarla ülkemizin gelişip güçlenmesini sağlayacaklarına olan inancımız sonsuzdur.

Bu vesileyle tüm hemşehrilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlar, esenlikler dilerim.