Geleceğin diş hekimleri beyaz önlüklerini giydiler

Geleceğin diş hekimleri beyaz önlüklerini giydiler

Geleceğin diş hekimleri beyaz önlüklerini giydiler

(İHA) - Pamukkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin düzenlediği 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni ve Beyaz Önlük Giyme Töreni PAÜ Prof. Dr. Hüseyin yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları ile devam eden törende PAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Murat Akgül, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan konuşmalarını yaptı. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Murat Akgül yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “İçinde bulunduğumuz gün ülkemizde 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü içinde bulunduğumuz hafta ise Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Tüm meslektaşlarımın Dünya Diş Hekimler Günü’nü kutluyorum. Üniversitemizde geleneksel hale getirdiğimiz beyaz önlük giyme törenini de günün anlam ve önemini daha da pekiştireceğinden her yıl bu hafta içinde yapmaktayız. Diş hekimi olmak sadece prestijli bir meslek sahibi olmak değildir. Diş hekimi olmak toplumla iç içe olmak demektir. Toplumu ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmek ve bu sayede genel sağlık durumlarının iyileşmesini sağlamaktır. Bizlerin ilk hedefi, çağdaş, dürüst ve etik değerlere saygılı bireyler olarak yetiştirmektir. Sadece yetkin bir diş hekimi olarak değil, insanlık değerlerinizi ve masumiyetinizi kaybetmeden, cumhuriyete sahip çıkarak, vatanımıza ve milletimize hizmet aşkıyla sizleri mezun etmek istemekteyiz. Bugün sizlere giydirdiğimiz beyaz önlüklerin sevinç ve gururunu bizlere beşinci yılın sonunda diploma töreninde yaşatmanız en büyük temennimizdir. En son olarak Rektörümüzün ve Hastane Yönetimimizin desteği ile yaklaşık altı ay kadar önce genel anestezi altında tedavi işlerini yürütmeye başladık. Bu sayede şehrimizin çok büyük bir ihtiyacını da gidermiş olduk. Kendilerine bir kez daha buradan teşekkürlerimi arz ediyorum.”

“Diş hekimleri sağlığın anahtarıdır.”
Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Pamukkale Üniversitesi 31. yılını yaşıyor. Bu sene Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz ve Pamukkale Üniversitesi olarak Cumhuriyetimizin 100. yıl etkinliklerine yakışır 100. yıl etkinlikleri yapıyoruz ve yapmaya devam ediyoruz. Pamukkale Üniversitesi giderek güçlenen bir üniversitedir. Denizli’nin en güçlü fen liselerinden 2-3 öğrenci Üniversitemizi tercih ederken, bu yıl 17 öğrenci tercih yaptı. Bu da şunu gösteriyor ki, Üniversitemiz şehir tarafından kabul gören bir üniversite haline gelmiştir. Diş hekimliği, engelli bireylere, yaşlı hastalara hizmet etmesi lazım dedik, bunu da başardık. Genel anestezi ile diş tedavisi olma ihtiyacı hastalara bu tedaviyi sağlıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren diş hekimliğimizin yeni binasının inşaatına başlayacağız. Pamukkale Üniversitesi, sınırlarına sığmayan bir üniversitedir. Şehir ile güçlü bağlar kurmuştur. Pamukkale Üniversitesi üreten bir üniversitedir. Öğrencisini üretir en iyi şekilde yetiştirdiği için, patent inovasyon ar-ge çalışmaları yapar. Bugün Teknokent yolu ile teknoloji transfer ofisi ile şehrimize kazandırdığı danışman hocaları ile Pamukkale Üniversitesi’nin hayatın rehberi olduğunun bir gerçeği olduğunu ortaya koymaktadır. Yine ilkini geçtiğimiz ay yaptığımız ve her ay yapacağımız ‘Denizli Tarih Buluşmaları’ programlarımız ile Pamukkale Üniversitesi sınırlarına çekilmiş bir üniversite değildir. Sosyal hayatta var olan, şehirle var olan bir üniversitedir. Beyaz önlük bunun temsilidir. Bir diş hekimi için en önemli şey bir dişin hayatta kalabilmesini sağlamaktır. Bir dişi hayatta kalması için tedaviler uygulayan diş hekimlerimiz sağlık için dişin gerekli olduğunu biliyorlar. Sağlık ağızda başlar. Bir diş hekimi insanın ağzının içine girer. Hasta 32 dişini diş hekimlerine emanet ediyor. Diş hekimi, diş bakımının yanı sıra çeşitli tedaviler uyguluyor. Ağız hijyenimiz ne kadar temizse sağlığımız da o kadar iyi demektir. Yani diş hekimleri sağlığın anahtarıdır. Dileğimiz bu önlüklerle mezun olmak, hayata atılmak, insanlara hizmet etmek nasip olsun diyorum. Hepinizi saygı ile sevgi ile tekrar selamlıyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinden oluşan bir grup izleyicilere müzik konseri sundu. Müziğin ardından yine Diş Hekimliği Fakültesi beşinci sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup öğrenci de harmandalı zeybeği oynadılar. 2023-2024 eğitim öğretim yılı Pamukkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ikinci sınıf öğrencilerine beyaz önlükleri Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Murat Akgül, Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, dekanlar ve öğretim üyeleri tarafından takdim edildi.