GELECEĞİN AŞÇILARINDAN PASVAK AŞEVİNE ZİYARET

GELECEĞİN AŞÇILARINDAN PASVAK AŞEVİNE ZİYARET

‘’5 yılda farklı zaman dilimlerinde 14 stajyerimiz PASVAK’ ta staj eğitimini tamamladı.’’ 

Servergazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri 11. sınıf öğrencileri, bölüm öğretmenleri Burhan KÜÇÜKEBE ve Mestan ÇOLAKOĞLU ile PASVAK Aşevi yeni tesisini ziyaret etti. 

PASVAK mutfağını gezen öğrenciler; öğretmenleri ve kasabımızın anlatımıyla küçükbaş-büyükbaş etinin bölümleri ve kullanımını da görsel olarak inceleme fırsatı buldu.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren öğretmen Burhan KÜÇÜKEBE ‘’Yaklaşık 5 yıl önce PASVAK ile okulumuz arasında bir işbirliği yoluna gidildi. Özellikle stajyer öğrencilerimizin dünya standartlarına uygun, temiz, hijyenik ve aktif bir mutfakta staj yapmaları amacıyla bir görüşme gerçekleştirdik. Olumlu sonuçlanan bu görüşme çerçevesinde 5 yılda farklı zaman dilimlerinde toplam 14 öğrencimiz PASVAK’ ta staj eğitimini tamamladı. İşletmelerde beceri eğitimi denilen bu süreçte öğrencilerimiz inanılmaz fayda gördüler. Bakış açıları değişti. Bugün buraya 11. sınıf öğrencilerimizi getirdik, PASVAK ile tanıştırdık. Bu çocuklarımız aşçılık mesleğine gönül vermiş ve ilerleyen yıllarda sektörde yer alacak potansiyeldeler. Başlangıç ziyaretimizi kaliteli bir işletme mutfağıyla yapılması bizim için önemliydi.  Ziyaret süresince öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçlarına uygun bilgi alışverişi gerçekleşti. Öğrencilerimiz de, öğretmenleri olarak bizler de burada bulunmaktan son derece mutluyuz. PASVAK Aşevi personeline misafirperverliği için teşekkür ederiz.’’ dedi.

Ziyaretleri için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.