Geleceğimizin teminatı çocuklarımızdır

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızdır

İl Kültür ve Turizm Müdürü Turan Veli Akyol“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz “

İl Kültür ve Turizm Müdürü Turan Veli Akyol 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı sebebiyle yaptığı açıklamada şunları söyledi; “23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da TBMM’nin kurularak genç Cumhuriyet’imizin temellerinin atıldığı bu anlamlı günü “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak kutlamak ülkemiz ve milletimiz için büyük bir gurur vesilesidir. Zira bu gün, savaşla kazanılmış bir geleceğin barışın en masum temsilcisi çocuklara emanet edildiği gündür. Çocuklarımız, geleceğimizin güvencesidir. Onların gözlerindeki ışıltı, bizim yarınlarımızdır.

Yüreklerinde sevgi, barış, dostluk, kardeşlik duyguları yeşeren yavrularımız bu anlamlı bayramı, dünya çocuklarıyla birlikte ‘dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı’ olarak kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşamaktadırlar. Bizler de millet olarak tüm dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek; heyecanla, coşkuyla, rengârenk görüntülerle ve dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan büyük onur duymaktayız.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. yıl dönümünde, 23 Nisan 1920'de açılan Meclisimizin ilk Başkanı, Gazi Mustafa Kemal'i ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle yâd ediyorum.

Vatanı korumak, çocuklarımızı korumakla başlar!

Tüm bu duygular içerisinde kıymetli yavrularımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı canı gönülden kutluyor, yarınlarımızı inşa edecek çocuklarımız için başarılı bir gelecek temenni ediyorum.”