GEKA'nın destek verdiği projeyle nilüferin rüyası Çivril'de gerçek oldu

GEKA'nın destek verdiği projeyle nilüferin rüyası Çivril'de gerçek oldu

GEKA'nın destek verdiği projeyle nilüferin rüyası Çivril'de gerçek oldu

(İHA) - Denizli'nin Çivril ilçesinde bulunan 8 bin 560 metrekarelik alana Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) destek verdiği projeyle inşa edilen Beydilli Nilüfer Parkı, turizme kazandırılasıyla birlikte nilüfer çiçekleriyle ünlü Işıklı Gölü'nün cazibesini artırdı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı, 2020 yılı Alternatif Turizm Mali Destek Programı kapsamında Çivril Belediyesi'nin “Nilüferin Rüyası Çivril'de Gerçek Oluyor” projesine destek verdi. Proje kapsamında 8 bin 560 metrekarelik Beydilli Nilüfer Parkı turizme kazandırılarak, nilüfer çiçekleriyle ünlü Işıklı Gölü'nün turizm cazibesinin artırılması sağlandı.

GEKA'nın destek verdiği “Nilüferin Rüyası Çivril'de Gerçek Oluyor” projesi çerçevesinde, nilüfer çiçekleriyle adeta görsel bir şölen yaşatan ve doğal koruma alanı olan Işıklı Gölü kıyısında, Çivril Belediyesi'ne ait alana Beydilli Nilüfer Parkı yapıldı. Çivril'in Beydilli Mahallesi'ndeki 8 bin 560 metrekarelik alanın turizme kazandırılmasıyla bölgede sürdürülebilir ve yaşanabilir çevresel ortamlar oluşturuldu. Yapımı tamamlanan park alanı ile Işıklı Gölü'nün turizm değeri ve turizm cazibesi artırıldı. Proje kapsamında çevre ve peyzaj düzenlemeleri yapıldı. Ziyaretçilerin Işıklı Gölü'nün ünlü dişli balığı gibi yöresel tatları deneyebileceği restoran, yöresel ürünlerin satışının yapıldığı ortak satış noktaları, piknik alanları, çocuk oyun alanı ve amfi tiyatro gibi alanlar da proje kapsamında hayata geçirildi. Proje ile Işıklı Gölü'nün alternatif turizm açısından cazibe merkezi olması sağlandı.

Işıklı Gölü proje sayesinde cazibe merkezi oldu
Kapladığı 300 dekarlık alanla Türkiye'nin en büyük Nilüfer tarlalarına sahip Işıklı Gölü, GEKA'nın desteklediği proje sayesinde Denizli'nin en önemli turizm merkezlerinin başına yerleşti. Nilüferlerin açmasıyla birlikte mavi, yeşil ve beyazın buluştuğu bir nokta haline gelen Işıklı Gölü, 1 Haziran'da tur sezonunun açılmasıyla yurt dışı ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Nilüfer çiçeklerinin Işıklı Gölü'nün yüzeyini kaplamasının ardından tekne turuna çıkan ziyaretçiler hem Beydilli Nilüfer Parkı'nı hem de ilçeye bağlı Seraserli ve Beydilli mahallelerinden teknelerle göle açılarak eşsiz manzarayı görme fırsatı buldu.

Nilüferleri görmek isteyenler için Işıklı Gölü'nde 3 ayrı noktadan düzenlenen bir buçuk saatlik tekne turları, Ağustos ayının 15'ine kadar sürecek.