Gazeteciler Güney’i gezdiler

Gazeteciler Güney’i gezdiler

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın daveti ile Güney ilçesine giden Gazeteciler, bir gönüllerince eğlendiler, hem de belediye tesislerini gezdiler.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin organizasyonunda Cumartesi günü gerçekleştirilen Güney Gezisi, Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın ev sahipliğinde yapıldı. Güney Şelalesi başta olmak üzere, ilçenin doğal güzelliklerini gezen, Belediye tarafından yaptırılan ve halkın hizmetine sokulan tesisleri de gezen gazeteciler ham çalıştılar, hem de gezmenin tadını çıkardılar.

Basın mensupları  Belediye Başkanı Halil Ayhan 'ın ev sahipliğinde; Güney Şelalesin de kahvaltı ile güne başladılar. Sonrasında ise Cindere barajı üzerinde belediye tarafından yaptırılan tekne ile tura gittiler. Cindere baraji üzerindeki turların gerçekleştirdiği teknelerin güneş enerjisi ile çalıştığını belirten Belediye Başkanı Halil Ayhan, “Suyumuz var. Doğa güzelliğimiz var. Biz de bunu güzel bir tür ile gerçekleştirelim istedik. Yaptığımız çalışmalar ile limanımızı yaptık, güneş enerjili tekneleri aldık ve turizmin hizmetine verdik” dedi.

TARİHİ YAPILAR BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Basın mensupları tekne turu ve Güneş şelalesi gezintilerinin ardından şehir merkezine geçerek, Güney Belediyesi tarafından restore edilerek tarihin ve turizmin hizmetine sunulan eski evlerin, konakları gezdiler. Özellikle Yunan işgali sırasında karargah olarak kullanılan konak büyük ilgi gördü. Ardından yine belediye tarafından yaptırılan ve Güney halkının son yıllarda uğrak yerlerinden olan Kapalıspor salonu ile yüzme havuzu tesisleri gezildi.

Akşamüzeri vedasında Denizli Gazeteciler Cemiyetine, basın mensupları nezdinde teşekkür eden Belediye Başkanı Halil Ayhan, “İlçemizin son durumunu ve turizme kazandırdığımız tarihi yerlerimizi, tekne turumuzu ve şelalemizi basın mensubu arkadaşlarımız ile gezmenin sevincini yaşadık. Güney ilçesi he zaman turizmin ve Denizli halkının hizmetinde olmuştur. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.