gastronomi-turizm kongresi düzenlendi

gastronomi-turizm kongresi düzenlendi

Semerkant İpek Yolu Uluslararası Turizm Üniversitesi ve PAÜ İş Birliğinde Gastronomi-Turizm Kongresi Düzenlendi

Semerkant şehrindeki İpek Yolu Turizm ve Medeni-Miras Uluslararası Üniversitesinde Pamukkale üniversitesi iş birliği ile insaniyet ve yeryüzü için gastronomi-turizm kongresinde inovasyon ve sürdürülebilirlik hakkında sunumlar gerçekleştirildi. 

Kongreye turizmi gelişmiş ülkelerden Türkiye, Endonezya, Beyaz Rusya, Azerbaycan ve Tacikistan’dan yetkililer katıldı. 

Semerkant şehrindeki İpek Yolu Turizm ve Medeni-Miras Uluslararası üniversitesinde gerçekleşen konferansta insaniyet ve yeryüzü için gastronomi-turizm kongresi inovasyon ve sürdürülebilirlik hakkında konular görüşüldü. 

Düzenlenen konferansın iş ortağı Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “İpekyolu Üniversitesi ile Pamukkale Üniversitesi’nin gerçekleştirmiş olduğu gastronomi kongresinin öncelikli amacı iki üniversite arasındaki iş birliğini geliştirmektir. Bu iki üniversite arasında yapılan anlaşmanın böylece ilk adımını atmış bulunuyoruz. İkinci amacımız ise Semerkant çok yoğun turist alan bir şehir, Denizli de çok yoğun turist alan bir şehir olduğu için genelde turizimi gelişmiş ülkeye gelen yabancı misafirlerimiz ilk önce o bölgedeki gastronomik gelişmişliğine bakarak şehire notunu verir. İşte bu uluslararası konferanstan beklenen amaç da gezmeye gelen turistlerin gastranomik turizmini geliştirmektir.” şeklinde konuştu.

Konferansta söz alan İpek Yolu Turizm ve Medeni-Miras Uluslararası Üniversitesi Birinci Rektör Yardımcısı Joriboy Yoltanazarov ülkelerinde ve turizm alanında özellikle gastronomik turizm alanında çözülmesi beklenen problemleri bildirdi. Rektör Yoltanazarov: “Turizmin en önemli kilit noktalarından biri bu gastronomidir, yiyecektir ve yiyecek güvenliğidir. Bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti Pamukkale Üniversitesi ile birlikte bu uluslararası konferansı yaptık. Turizme yönelik bu konferansta turizmin en önemli alanlarından olan yiyecek turizmi ve yiyecek güvenliği meselelerini Türkiye’den gelen bilim adamları ile İndonezya’dan gelen bilim adamları ve başka bilim adamları ile muhakeme edeceğiz ve konferansta bu alandaki tavsiyeleri kabul edilecek, turizm sektöründeki, yiyecek sektöründeki insanlara iletilecektir.” şeklinde konuşmasını gerçekleştirdi.

Uluslararası toplantıda İndonezya, Beyaz Rusya devletlerindeki gastronomik turizmi geliştirmek alanında yapılan işler katılımcılara aktarıldı. Bu deneyimleri hayata geçiren uzmanlar çeşitli tavsiyelerde bulundu. Toplantıda konuşulan tavsiyeler ve projeler incelenmeye başlandı.

Semerkant Devlet Üniversitesi ile Pamukkale Teknokent Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Pamukkale Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Semerkant Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khalmuradov Rustam Ibragimovich, Semerkant Devlet Üniversitesi ile Pamukkale Teknokent arasında iş birliği protokolüne imza attı.