FUAR OLDUKÇA VERİMLİ GEÇTİ

FUAR OLDUKÇA VERİMLİ GEÇTİ

28 Şubat 4 Mart tarihleri arasında EGS Fuar alanında ziyaretçilerini kabul eden Denizli Tarım ve Hayvancılık fuarını değerlendiren Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, fuarın Denizli ve…

28 Şubat 4 Mart tarihleri arasında EGS Fuar alanında ziyaretçilerini kabul eden Denizli Tarım ve Hayvancılık fuarını değerlendiren Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, fuarın Denizli ve Ülke ekonomisi açısından son derece önemli olduğunu belirterek, Türkiye’nin katılımcı açısından en yoğun fuarlarından birinin geride bırakıldığını söyledi.

Denizli Ziraat Odası olarak tüm ilçelerin ürünlerinin yer aldığı stantlarına gösterilen ilgiden de oldukça memnun olduklarını belirten Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, “Fuara çok büyük katılım sağlandı. Fuarda yer almak isteyen bir çok firma yer bulamadığı için stant açamadı. Çiftçimiz burada son teknoloji ürünlerle tanışıyor ve birim alanda hem maliyeti düşürüyor hem de daha fazla verim alıyor” dedi.

HEDEF KİTLEYE ULAŞILIYOR

Belediyelerin yöresel ürünlerini sergiledikleri festivallerle fuarların karıştırılmaması gerektiğini ifade eden Gemici, “Belediyelerimiz daha çok kendi yörelerinin tanıtımı amacıyla festivaller düzenliyor ancak bu genellikle panayır havasında geçiyor. Fuarlar dinek hedef kitleye ulaşılması açısından önem arz ediyor. Türkiye’nin ziyaretçi sayısına göre en büyük fuarı bu fuar. Maalesef alanımız yetersiz kalıyor” diye konuştu.

ÖNDER ÇİFTÇİLER GELİYOR

Denizli’de hijyenik gıda üretimi yapacak Önder Çiftçi projesi hakkında da bilgi veren Gemici, “208 çiftçimiz eğitim alıyor. Bunlardan 154’ü meyve üretimi üzerine, 54’ü ise tıbbi ve aromatik bitki üretimi üzerine eğitim alıyor. İyi tarım sertifikasına sahip üreticilerimiz dekar başına 50 TL hibe alıyor” dedi.

YERLİ ÜRETİMDE GDO YOK

Hükümetin yem üreticilerinin baskısı üzerine mısır ithalatında GDO’ya izin verdiğini ancak yerli üretimlerde kesinlikle GDO olmadığını belirten Gemici, “Özellikle Ege Pamuğu dünyanın en kaliteli pamuğu olarak biliniyor. Özellikle GDO’lu pamuktan üretilen iç çamaşırları çeşitli sağlık sorunlarına neden olabiliyor” diye konuştu.

GÜVENİLİR GIDA İÇİN FİYAT ARTIŞI ÖNLENMELİ

Gıda fiyatlarında yaşanan artışın, özellikle dar gelirli vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasının önüne geçtiğini savunan Gemici, “Gıda fiyatları artarken, bu artış maalesef üreticiye istenilen düzeyde yansımıyor. Türkiye genelinde üretim alanları 2 Milyon hektar azaldı. Bunun daha fazla azalmaması için acilen önlem alınmalı. Denizli’de şu anda ekim yapılan 376 bin hektar tarım alanı bulunuyor ve 3 iklim yaşandığı için narenciye ve muz dışında bütün ürünler yetişiyor. Türkiye’nin en büyük 2. Bağ alanı Denizli’de. Üzümün her çeşidini üretiyoruz. Baklan Ovası’nda Türkiye’nin en kaliteli çerezlik ayçekirdeği üretimi yapılıyor. Türkiye’nin kekik üretiminin yüzde 90’ını da biz yapıyoruz”  dedi.