FİNALİN VELİLERİ MESLEKLERİ TANITIYOR

FİNALİN VELİLERİ MESLEKLERİ TANITIYOR

Anne ve babaların eğitimde aktif rol alması gerektiğine olan inancını her fırsatta dile getiren Denizli Final Okulları’nda haftanın çocuğu etkinliği ailelerin de katılımıyla daha renkli bir…

Anne ve babaların eğitimde aktif rol alması gerektiğine olan inancını her fırsatta dile getiren Denizli Final Okulları’nda haftanın çocuğu etkinliği ailelerin de katılımıyla daha renkli bir hale geliyor.

Anne-babaların yoğun iş tempolarına rağmen bu süreçte aktif rol almaları ise takdire şayan bir durum. Her ay yeni konu ve konuklarıyla eğitime hız kesmeden devam eden Final Okulları bu ayın konusunu ‘’meslekleri tanıyalım’’ olarak belirledi. Ayın konusu gereği eline bağlamasını alıp gelen bir veli hem öğrencileri bir müzik aleti ile tanıştırıyor hem de onlara bir müzik ziyafeti veriyor. Bir başka veli tüm materyalleri ile uygulamalı olarak harita mühendisliğini anlatırken bir diğeri ilaçları, ilaçların gereğinde kullanıldığında faydalı ancak gereksiz kullanımında aslında ne kadar zararlı olduğunu anlatıyor.

Doktorundan mühendisine, akademisyeninden güzellik uzmanına her bir veli kendi mesleğini, neden bu mesleği tercih ettiklerini tüm detayları ile anlatırken, kendi hayat hikâyelerinden kesitlerle de konuyu renkli hale getiriyor. Anne babalarını sınıflarında aktif olarak gören çocukların sevinçleri de gözlerinden okunuyor.

Okul-veli-öğrenci üçlemesinin ayrılmaz bir bütün olduğuna inanan okul yönetimi düzenli olarak gerçekleştirdikleri bu ve benzeri etkinlikleri ile bir köprü edasıyla bağları güçlendirmeye devam ediyor.