Final'de Yangın Tatbikatı

Final'de Yangın Tatbikatı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE İTFAİYESİ YANGINLARLA MÜCADELE EDERKEN, BİR YANDAN DA TATBİKAT VE EĞİTİMLER YAPIYOR

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE İTFAİYESİ YANGINLARLA MÜCADELE EDERKEN, BİR YANDAN DA TATBİKAT VE EĞİTİMLER YAPIYOR.

Denizli Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri bu kez özel Denizli Final Okullarında acil durumlarda gerçekleştirilmesi gereken tahliye ve yangın söndürme tatbikat eğitimi verdi. Konuyla ilgili şu kısa açıklamayı yaptı:

Acil durumlarda gerçekleştirilmesi gereken tahliye tatbikatları ve yangın söndürme uygulamaları eğitimi geniş kapsamlı olarak özel final okullarında eğitim şube müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilmiştir.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Veysel Bike ’nin kontrolünde bir kısmı teorik bilgi, bir kısmı da uygulamalı anlatım olmak üzere üç bölüm halinde gerçekleştirilen tatbikatta yangın alarm cihazlarının çalıştırılmasıyla birlikte çocuklar kontrollü olarak binadan tahliye edildi. Ardından çocuklara yangın anında yapılması gerekenler anlatıldı. Son olarak ise bina bahçesinde yangın çıkarılarak yangına müdahale edildi. İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 1 saat süren tatbikatta yangın çeşitleri, hangi tür yangınlarda hangi tür tüplerin kullanılacağı ve yangına ne şekilde yaklaşılacağı konularının yanı sıra, söndürme teknikleri ve yangın tüplerinin kullanılışı uygulamalı olarak anlatıldı.

Denizli Final Okulları Kurucu Müdürü Sadi Öztekin bu gibi tatbikatlar çok önemli hem öğretmenlerimiz hem de hayat hazırladığımız öğrencilerimiz için gerekli. Bu konuda bizlere yardımcı olan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ve ekiplerine çok teşekkür ederim bu tatbikat çok faydalı oldu dedi.